Piketētāji cenšas izsvilpt Straujumu, bet politiķe turpina sarunu (158)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aptuveni 7000 pedagogu, kas pulcējušies Doma laukumā uz piketu, šodien centās izsvilpt Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V), tomēr viņa nepadevās un turpināja uzrunu pūļa priekšā.

Premjerministre skaidroja, ka labi izprot esošo situāciju, bet neparedz lielu finansējuma pieaugumu tuvākajos gados. Politiķe sacīja, ka Latvijā ir viens no lielākajiem ieguldījumiem no IKP izglītībā, bet pedagogu algas vienas no mazākajām Eiropas Savienībā. Straujuma norādīja uz nesakarību un uzsvēra, ka problēma ir sistēmā.

«Ir jāveic sistēmas pārkārtojumi,» sacīja Straujuma un norādīja, ka ir gatava ar ministriem un Latvijas Pašvaldību savienību tikties un strādāt, lai veiktu šīs izmaiņas.

Straujumas uzrunas laikā klātesošie izkliedza saukļus par neuzticību valdībai, uz ko Straujuma reaģēja, jautājot, vai pedagogi vairs netaisās ar viņu sadarboties. Viņa jautāja: «Vai mēs vairs nestrādāsim?» Piketētāji un Straujuma tomēr vienojās par sadarbību, tomēr pedagogi skaļi brīdināja, ka gadījumā, ja nekas netiks darīts, viņi atkal rīkos protestus vai streikos.

Straujuma uzrunā pedagogiem uzsvēra problēmas augstākajā izglītībā un zinātnē.

Komentāri (158)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu