Tradīcijas jāturpina: 23. maijā – svinēsim dzīvi, novērtēsim krūšu veselību!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

23.maijā no plkst. 13:00 pie Brīvības pieminekļa pozitīvā un draudzīgā atmosfērā tiks atklāta krūšu veselības diena, kas noslēgsies ar rozā lentītes gājienu «Ejam kopā, lai dzīvotu!» (plkst. 14:30), kopīgi dodoties līdz «Arēna Rīga», kurvērosim īpašu labdarības basketbola spēli (plkst. 16:00) starp Latvijas un Ķīnas sieviešu basketbola izlasēm. Gājiena dalībniekiem ieeja spēlē bez maksas.

Jau par tradīciju kļuvusi iniciatīva maijā atzīmēt krūšu veselības dienu, kas šogad notiek jau piekto gadu krūts veselības informatīvās kampaņas «Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!» ietvaros.

Plkst. 13:00 pie Brīvības pieminekļa notiks dažādas interesantas un informatīvas aktivitātes, muzikāli priekšnesumi.

Pasākumā, atbalstot krūšu veselību un kampaņu «Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!», piedalīsiesgrupa Credo, dziedātāja Sonora Vaice ar grupu Melo M,grupaBunchofGentlemen, dziedātāja Diāna Pīrāgs, dziedātāja Elizabete Zagorska, vokālā grupa FRAMEST,meiteņu saksofonu kvartetsThe Green land, deju grupa RITMS unArgentīnas tango deju studijas TangoStudio vadītāji Aigars Stirna un Marija Okružnova.

Grupas Credo līderis Guntis Veits: «Visas krūtis ir skaistas un priecē vīriešus. Nav nozīmes – mazas, vidējas, lielas. Mūsu kā vīriešu pienākums ir dot laimes sajūtu sievietēm, tāpēc, mīļās sievietes, nākat uz pasākumu 23. maijā, klausieties grupas Credo dziesmas un esiet laimīgas!»

Pasākuma laikā darbosies krūšu pašpārbaudes telts, kur speciālistu pavadībā sievietes varēs iemācīties pareizi veikt krūšu pašpārbaudi. Ikvienai sievietei būtu regulāri katru mēnesi jāveic krūšu pašpārbaude, jo šāda veida pārbaudes sievietēm kalpo drošībai - ja sievietes kaut ko satausta, ir svarīgi laicīgi doties pie ārsta un pārbaudīties.

Tāpat no plkst. 12:00 Brīvības pieminekļa laukumā sievietes varēs pārbaudīt krūšu veselību mobilajā mamogrāfā. Līdzi jāņem Nacionālā veselības dienesta uzaicinājuma vēstule, taču gadījumā, ja vēstule nebūs līdzi vai tā nav saņemta, sievietēm pēc 50 gadu vecuma, pēc sarunas ar ārstu, būs iespēja veikt krūšu izmeklējumu ar mamogrāfijas metodi bez vēstules.

Jau otro gadu pasākuma dalībniekiem būs iespēja uzrakstīt un nosūtīt pastkarti sev svarīgai sievietei ar mobilās pasta stacijas starpniecību.

Jogas mīļotāji varēs piedalīties jogas nodarbībā, kas notiks Bastejkalnā. Arī bērniem būs jautras nodarbes pasākumā, viņi varēs radoši darboties īpaši izveidotā stūrītī.

Pirms gājiena, ap 14:25, pie Brīvības pieminekļa tiks veidota kopbilde, veidojot dzīvo rozā lentīti, kas tiks fotografēta no viesnīca Roma augšstāva. Plkst. 14:30 pūtēju orķestra pavadībā tiks uzsākts gājiens «Ejam kopā, lai dzīvotu!» no Brīvības pieminekļa uz «Arēna Rīga», kur notiks labdarības basketbola spēle starp Latvijas un Ķīnas sieviešu basketbola izlasēm. Spēles sākums plkst. 16:00.

Šogad pirms spēles «Arēna Rīga» notiks īpašs pasākums– Latvijas veļas ražotāja «Lauma Lingerie» modes skate sadarbībā arLatvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federāciju un stilisti, multimākslinieci, make- up treneri Annu Zīriņu.

23.maija krūts veselības dienas pasākumos aicināts piedalīties ikviens. Nāciet pa vienam, nāciet ar draugiem un ģimeni, nāciet ar savu darba biedru komandu! Rozā lentītes būs pieejamas reģistrācijas teltī pie Brīvības pieminekļa.

Krūts veselības dienas mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību sieviešu veselībai un vēl vairāk sieviešu pasargāt no vēlīni diagnosticēta krūts vēža atklāšanas. Iespējams, tieši šī diena kādai sievietei izglābs dzīvību!

Plašāka informācija par kampaņu «Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!»www.pārbaudikrūtis.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu