Vispārākais Dodge Viper

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Deviņdesmito gadu Chrysler koncerna brīnumauto, kas pārsteidza pasauli ar tiem laikiem netipisku jaudas agregātu zem garā motora pārsega un reibinošiem veiktspējas rādītājiem, proti, Dodge Viper, nupat ir iznācis jaunā un ACR versijā un ir gatavs izaicināt visdrosmīgākos braucējus.

2016.modeļu gada Dodge Viper ACR - tā ir visātrākā, visekstrēmākā koplietošanas ceļiem pielāgotā Viper versija, un tā nupat nonākusi pārdošanā Savienotajās Valstīs par nepilniem 120 tūkstošiem dolāru, neskaitot piegādes izdevumus un benzīna rijēja nodevu. Ņemot vērā, ka auto ir samērā ekskluzīvs, turklāt tiek klasificēts kā roku darbs, 120 tūkstoši izklausās pēc ļoti, ļoti labas cenas. Veiktspēja to savā ziņā apstiprina vēl vairāk.

Pirmo trasei domāto, bet arī uz ielas lietojamo Viper modifikāciju ACR Dodge prezentēja 1999.gadā. Pēdējā šīs modifikācijas iterācija dienas gaismu ieraudzīja 2010.gadā. Salīdzinot ar šo Viper ACR, jaunajam modelim ir veikts ievērojams skaits uzlabojumu, lai piedzīvojumi tā dēvētajās trases dienās iespiestos atmiņās uz mūžiem. Cita starpā Viper ACR ir jauna balstiekārta, jauna keramisko bremžu sistēma, pilnveidota virsbūves aerodinamika, kā arī tieši šim modelim piemeklētas augstas veiktspējas riepas.

Dodge Viper ACR standarta aprīkojums

  • ACR modelim ekskluzīvi izstrādāti dubulti 15,4 collu keramiskie bremžu diski ar sešu virzuļu suportiem no Brembo uz priekšējās ass un 14,2 collu diski ar četru virzuļu supoertiem aizmugurē.
  • 10 pozīcijās regulējama balstiekārta ar iespēju mainīt arī klīrensa augstumu 3 collu (7,62 cm) diapazonā.
  • Speciāli piemeklēta gumijas sastāva Kumho Ecsta V720 riepas, kuru izmērs uz priekšējās ass ir 295/25/19, bet aizmugurē - 355/30/19; lieki piebilst, ka riepu un ceļa kontakta laukums ir lielāks nekā jebkuram citam sērijveida auto.
  • Balstiekārtas regulējums, aerodinamika un riepas maksimāli nodrošina 1,5 G laterālo paātrinājumu.
  • Īpaši viegli tepiķīši, minimālistiska audio sistēma ar trim skaļruņiem un manuāli regulējami sēdekļi gādā par izsvarojuma saglabāšanu attiecībā 50:50.
  • 8,4 litru V10 benzīna motors ar 645 ZS un 814 Nm, kas ir lielākais griezes momenta rādītājs sacīkšu atmosfērisko motoru vidū.
  • ABS un ESC sistēmas ar pieciem iestatījumiem: Full-on, Sport, Track, Rain, Full-off.
  • Unikāla alkantaras apdare salonā, lai palīdzētu vadītājam noturēties savā vietā ekstrēmo G spēku noslodzes brīžos.
  • Unikālas personalizācijas opcijas, lai automobilim nebūtu identiska.
  • Vēlāk būs pieejama arī ACR Extreme virsbūves aerodinamikas elementu pakotne, kas, braucot maksimālajā ātrumā (285 km/h) nodrošina gandrīz tonnu lielu piespiedējspēku. Detaļu komplekts ietver regulējamu divu elementu aizmugurējo antispārnu no oglekļa šķiedras, aerodinamisko difuzoru, unikālu motora pārsegu, noņemamu priekšējā spoilera pagarinājumu.
Foto: Fiat Chrysler Automobiles
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu