NMPD pārstāvji lūdz Ētikas komisiju izvērtēt Kaimiņa izteikumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāvji vērsušies Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, aicinot izvērtēt deputāta Artusa Kaimiņa (LRA) izteikumus.

Kā pastāstīja komisijas vadītājs Vitālijs Orlovs (S), iesniegumu komisijai parakstīja NMPD vadītāja vietniece Renāte Pupele un NMPD direktors Armands Ploriņš. Viņi lūdz izvērtēt Kaimiņa rīcību Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijā, kā arī izteikumus par NMPD, nosaucot par «zagļu uzņēmumu».

Nākamnedēļ uz komisijas sēdi tiks aicināti NMPD pārstāvji, kā arī Kaimiņš, informēja Orlovs.

Šis jau būs trešais gadījums, kad Ētikas komisiju lūdz izvērtēt Kaimiņa rīcību vai izteikumus. Līdz šim vienā gadījumā deputāti uzskatīja, ka Kaimiņš pārkāpis deputāta ētikas normas, bet otrā gadījumā pārkāpumus nesaskatīja, atgādināja Orlovs.

Kā ziņots, aprīļa beigās Pupele Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijai sniedza ziņojumu par NMPD kapacitāti nodrošināt neatliekamo medicīnisko palīdzību ārkārtas situācijās un katastrofās. Kaimiņš direktora vietniecei prasīja, vai visu automašīnu iegāde tiek saskaņota ar Veselības ministriju (VM), interesējoties arī par Ploriņa automašīnu, kas, kā apgalvoja deputāts, iegādāta nesen. Pupele skaidroja, ka visu automašīnu iegāde tiek saskaņota ar VM, taču norādīja, ka nezina, par kuru gadījumu ir runa. Savukārt Kaimiņš izteicās, ka NMPD direktora vietniece melo.

Deputāts arī pievērsa uzmanību NMPD vadītāja vietnieces atalgojumam, norādot, ka Pupeles piemaksas veidojot lielāku atalgojuma daļu nekā alga. NMPD pārstāve skaidroja, ka atalgojumu ietekmē arī Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē. Viņas skaidrojumu laikā Kaimiņš pauda aicinājumu «beidziet muldēt», kā arī mudināja NMPD direktori par viņa izteikumiem vērsties Ētikas komisijā. Pupele vairākkārt aicināja viņu neapvainot, taču pēc pēdējiem izteikumiem apņēmās rakstīt attiecīgu iesniegumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu