ĀM: Neviens no Nepālā esošajiem Latvijas valstspiederīgajiem šodienas zemestrīcē nav cietis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc Ārlietu ministrijas (ĀM) rīcībā esošās informācijas, pašlaik Nepālā atrodas deviņi Latvijas valstspiederīgie un neviens no tiem šodien notikušajā 7,4 magnitūdu zemestrīcē nav cietis. Zināms, ka arī šodienas zemestrīce Nepālā ir prasījusi vairāku desmitu cilvēku dzīvības.

ĀM turpina uzturēt kontaktus ar visiem Latvijas valstspiederīgajiem, kuri šobrīd atrodas Nepālā, - saziņa notiek tieši vai ar paziņu un tuvinieku Latvijā starpniecību.

Lielākā daļa no Latvijas valstspiederīgajiem, kuri bija Nepālā 25.aprīļa zemestrīces laikā, valsti jau ir pametuši,

informēja Ārlietu ministrijā.

Ministrija iesaka ceļotājiem rūpīgi izvērtēt ceļošanas nepieciešamību uz Nepālu.

Tos, kas atrodas Nepālā, ĀM aicina stingri sekot Nepālas iestāžu sniegtajām norādēm.

Jau ziņots, ka Nepālu otrdien satricinājusi 7,4 magnitūdu zemestrīce, kas laupījusi vismaz 24 cilvēku dzīvības.

Zemestrīces epicentrs atradās 68 kilometrus uz rietumiem no Nāmče Bāzāras, netālu no Everesta, paziņoja ASV Ģeoloģijas dienests (USGS). Taču tā bijusi jūtama arī Indijas ziemeļos un pat Deli.

Nepālā zemestrīcē, kurai sekoja vairāki pēcgrūdieni, bojā gājuši 19 cilvēki, bet ievainoti 679, ziņo Nepālas policija. Indijā nogalināti četri cilvēki, no tiem - trīs meitenes, kuras dzīvību zaudējušas Indijas Bihāras štatā, liecina amatpersonu un policijas sniegtā informācija.

Ķīnas valsts mediji ziņo par vienu bojāgājušo Tibetā.

Iepriekšējā zemestrīcē smagi cietušajā Nepālas galvaspilsētā Katmandu zeme drebējusi apmēram minūti un likusi izbiedētajiem iedzīvotājiem izskriet ielās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu