Sieviešu skrējienā piedalījās vairāk nekā 4000 dāmu (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

1.maijā Mežaparkā notika nu jau otrais Sieviešu skrējiens, kurā iešanas un skriešanas disciplīnās ar un bez laika kontroles piedalījās vairāk kā 4000 dalībnieces. Sieviešu skrējiena ātrāko rezultātu šodien sasniedza Jeļena Ābele, kas 7 km distanci veica 26 minūtēs, uzrādot labāku rezultātu, salīdzinot ar pagājušā gada 1.vietas rezultātu.

Pēc skrējiena vairākums dalībnieču pauda savu prieku par to, ka kopīgi pievārēti 7 km, un pašsajūta un emocionālais noskaņojums ir lielisks. Īpašu uzmanību izpelnījās bērnu skrējieni, kuros piedalījās gan zēni, gan meitenes, un tā mazākie dalībnieki vēl nebija sasnieguši pat 2 gadu vecumu.

Atskatoties uz dienas gaitu, jau no agra rīta Mežaparkā starts tika dots bērnu skrējieniem. Savukārt pēc bērnu skrējienu noslēguma, iesildīšanās treniņu dāmām vadīja Sieviešu skrējiena galvenais treneris Ralfs Upmanis, kas jau no marta sākuma kopā ar uzcītīgākajām skrējiena dalībniecēm strādājis gan āra, gan iekštelpu treniņos. Sieviešu skrējiena priekšgalā vietas ieņēma vēstneses - dziedātāja Aija Andrejeva, aktrise Anta Aizupe, dziedātāja Jolanta Strikaite, NTC trenere Inese Nagle, bērnu modes stiliste un blogere, zīmola «M-Couture Latvia» komunikācijas veidotāja Santa Bindemane Mihelsone un žurnāla «Četras sezonas» redaktore Signe Meirāne. Vēstneses jau vairāku mēnešu garumā ir rādījušas piemēru, īstenojot veselīgu un aktīvu dzīvesveidu, pievēršot uzmanību tieši iešanas un skriešanas nozīmei savā ikdienā. Jāteic, ka īpašu pārsteigumu visiem klātesošajiem sagādāja Aija Andrejeva, kas, pieaicinot atraktīvu pavadošo grupu, pirms starta skrējiena dalībnieces iesildīja savas jaunās dziesmas «Prieks» pavadījumā.

Ātrākās skrējējas distancē pavadīja nepilnu pusstundu. Sieviešu skrējiena labākie rezultāti šogad palikuši zem 30 minūšu atzīmes. Pirmo vietu pārliecinoši ieguva Jeļena Ābele (rezultāts 00:26:20.84), otro vietu - Dace Landstrom (00:26:47.28), savukārt, trešā palika Diāna Panovska (00:27:48.79). Skrējiena dalībnieču sasniegtie rezultāti, ja sievietes piedalījās iešanas vai skriešanas distancēs ar laika kontroli, būs aplūkojami pasākuma mājaslapā www.sieviesuskrejiens.lv.

Jāatzīmē, ka daļa Sieviešu skrējiena dalībnieču izvēlējās piedalīties iešanas disciplīnā. Sieviešu skrējiena vēstnese, iešanas disciplīnas patronese, Santa Bindemane Mihelsone pēc noietās distances atzina: «Sieviešu skrējiens man bija gan mērķtiecīga savas fiziskās veselības pilnveidošana, gan brīnišķīgs pavasara piedzīvojums, ko izbaudīt kopā ar Kids Gazette komandu, draudzenēm un ģimeni. Mēs gājām, gājām un nogājām 7 km.» Savukārt Jolanta Strikaite saka: «Savu mērķi - spēt noskriet 7 km, esmu sasniegusi. Varu pat vēl vairāk. Regulāri treniņi, citu vēstnešu atbalsts un komunikācija par to, kā labāk, pareizāk skriet, manu mērķi padarīja sasniedzamu. Es izbaudu skrējienu un tā dāvāto burvību – būt ar sevi, iegūt jaunu elpu un enerģiju dienas darbiem.«

Vairākums Sieviešu skrējiena dalībnieču apstiprināja, ka ir gatavas nākamajam posmam, un uz sava sportiskā noskaņojuma viļņa turpinās gan ikdienas iešanas un skriešanas treniņus, gan piedalīsies arī Nike Riga Run skrējienā, kam gatavošanās uzsāksies līdz ar 6.maiju.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu