ASV komandieris: Ādažu poligons ir unikāla treniņu vieta

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET/Jurģis Baumanis

Šodien, 7. maijā, Ādažu poligonā notika Amerikas Savienoto Valstu (ASV) 3. kājnieku divīzijas sertifikācijas vingrinājumi, šaujot un veicot uzdevumus ar «Abrams» tankiem. ASV 3. kājnieku rotas komandieris Džonatans Maikls Punio Ādažu poligonu kā treniņu vietu vērtē ļoti atzinīgi.

Vingrinājumu uzdevumi: izvērtēt apkalpes spēju sašaut stacionārus un kustīgus mērķus gan no aizsardzības, gan uzbrukuma pozīcijām, izmantojot tankā esošās trīs ieroču sistēmas – divu veidu automātus un šāvienu no tanka stobra.

Tanki mācībās šāva ar kaujas lādiņiem, un šāviena attālums pārsniedza 2 km.

Ādažu poligonu kā treniņu un mācību vietu ASV kājnieku vadītājs vērtē kā unikālu, jo grūtības rada apkārt esošie koki, kas traucē redzamību un šāviņa mērķa sasniegšanu.

Viens no ASV karavīriem, kurš vingrinājumus izpildīja veiksmīgi, atklāj, ka Ādažu poligons ir lieliska vieta, kur uzlabot savas prasmes šaut no tanka.

Kā informē ASV 3. kājnieku divīzijas tanku komandieris, kurš uzdevumu ar savu komandu izpildīja pirmais, tankā vienlaicīgi atrodas četri karavīri, bet katram ir savs uzdevums: tanka vadītājs pārvieto tanku no punkta A uz punktu B, munīcijas pārzinis pielādē ieroča aptveri, šāvējs šauj un tanka komandieris diktē tanka apkalpei, ko un kā darīt.

Šorīt uzdevumus veica trīs tanki, un visi vingrinājumi tika izpildīti. Kā ziņo komandieris, mācības risināsies visas dienas garumā. Sertifikācijas vingrinājumus kopumā veiks ap 100 ASV karavīriem.

Aizsardzības ministrijas (AM) pārstāve Daina Ozoliņa skaidro, ka šīs dienas galvenais uzdevums ir noteikt, vai tanka apkalpe spēj pieņemt pareizos lēmumus, tai skaitā, ar ko un cik tālu šaut.

Kā ziņo AM, nākamā ASV karavīru rotācija – vairāk nekā 140 karavīru no 3. kājnieku divīzijas «Raider» 1. bruņotās brigādes kaujas grupas 7. kājnieku pulka «Cottonbalers» 2. bataljona – ieradās Ādažu bāzē marta beigās, lai turpmākos trīs mēnešus trenētos kopā ar Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu