Lietuvas Kuršu kāpās izdeguši 130 hektāri meža (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Postošajā ugunsgrēkā, kas piektdien izcēlās Lietuvas Kuršu kāpās, izdeguši 130 hektāri meža.

Liesmas nodarījušas miljoniem litu lielus postījumus.

Tomēr ugunsdzēsēju pūles ir vainagojušās panākumiem un naktī uz svētdienu situācija nav pasliktinājusies.

Šodien degšanas ar atklātu liesmu vairs nav novērojama, bet vietām zeme vēl gruzd.

Ja vējš nepieņemsies spēkā un laikapstākļi pieturēsies labi, kā prognozē sinoptiķi, pastāv cerība, ka šodien situācija normalizēsies.

Tomēr ugunsdzēsējiem, visticamāk, nāksies dežūrēt vēl visu nākamo nedēļu, jo zeme ir izkaltusi un situācija saglabājas bīstama.

Jau vēstīts, ka ugunsgrēks Lietuvas Kuršu kāpu nacionālajā parkā, kas iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, izcēlās piektdien, 25.aprīlī.

Ugunsgrēks tika lokalizēts jau piektdien, tomēr naktī uz sestdienu uzliesmoja trīs jauni uguns perēkļi.

Sestdien ugunsdzēsēji strādāja cauru dienu, ieguldot milzu pūles liesmu dzēšanā, jo pastāvēja bažas, ka gadījumā, ja situāciju nebūs izdevies pakļaut kontrolei līdz pusdienas laikam, vējš var iegriezties no ziemeļiem un liesmas apdraudēt Jodkrantes kūrvietu.

Ugunsgrēkā cilvēki nav cietuši, taču nācies zaudēt aptuveni 200 tūkstošus eiro vērtu ugunsdzēsēju mašīnu

- tā iestigusi smiltīs, bet traktors, kas izsaukts, lai auto no smilšainā slazda izvilktu, nav paguvis laikā, ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma».

Latvijas Nacionālo bruņoto spēju helikopters «Mi-17», kurš aizvadītajās dienās piedalījās postošā ugunsgrēka dzēšanā Kuršu kāpās, pēc veiksmīgi izpildītā uzdevuma šodien atgriezīsies Latvijā, informēja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) pārstāvis Normunds Stafeckis.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu