ĀM: lielākā daļa Latvijas valstspiederīgo Nepālā turpina savus ceļojumus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielākā daļa no Latvijas valstspiederīgajiem, kas Nepālā bija zemestrīces laikā, šajā valstī turpina uzturēties un turpina savus ceļojumus, kā iepriekš nodomājuši, sacīja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs. Nepālā zemestrīces laikā atradās 42 Latvijas valstspiederīgie; daži jau ir atgriezušies un vairāki šobrīd ir atceļā.

Lasis pauda, ka daži Latvijas valstspiederīgie jau ir atgriezušies un ir arī vairāki iedzīvotāji, kuri šobrīd ir atceļā no Nepālas. Tomēr vairākums turpina uzturēties Nepālā un plāno savus ceļojumus, kā iepriekš nodomājuši, teica ĀM pārstāvis.

Attiecībā uz sešiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri atrodas Namče bazārā un izteikuši vēlmi ātrāk nokļūt mājās, Latvijas ĀM šobrīd strādājot pie vairākiem variantiem. «Mēs esam jau uzrunājuši Nepālas varasiestādes un sadarbībā ar Polijas ĀM esam lūguši Nepālas varasiestādes nodrošināt tehniku, lai rastu iespēju nogādāt šos Latvijas iedzīvotājus tuvākajā lidostā, lai viņi varētu atgriezties Latvijā, kā to bija iepriekš iecerējuši,» intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma» teica Lasis.

Nepālā gan šobrīd varasiestāžu primārā uzmanība tiekot pievērsta, lai sniegtu ārkārtas palīdzību cietušajiem. ĀM norāda, ka tad, kad šī palīdzība būs sniegta - būs iespējams pievērsties arī citiem ES pilsoņiem, tostarp ceļotājiem uz Latviju.

Bojāgājušo skaits zemestrīcē, kas pagājušajā nedēļas nogalē notika Nepālā, ir pieaudzis līdz 5489 cilvēkiem, ceturtdien paziņoja Nacionālais ārkārtas situāciju operāciju centrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu