Nepālas policija mēģina savaldīt pūli, kas vēlas pamest sagrauto Katmandu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Nepāla piesaistījusi policiju, lai savaldītu tūkstošiem cilvēku, kuri mēģina pamest zemestrīces skarto valsts galvaspilsētu Katmandu.

Pēc paziņojuma par papildu autobusu reisu organizēšanu liels cilvēku pūlis jau pirms rītausmas bija sapulcējies Katmandu galvenajā autoostā, kas atrodas netālu no parlamenta. Kad izrādījās, ka papildu reisu tomēr nebūs, sākās nekārtības un sadursmes, novēroja ziņu aģentūra AFP.

Lai savaldītu pūli, autoostā izvietoti policisti.

Foto: AFP/LETA

«Mēs gaidām jau kopš rītausmas. Viņi teica mums, ka būs 250 autobusi, bet mēs neesam redzējuši nevienu no tiem,» norādīja kāds students, kurš, tāpat kā daudzi citi, bija cerējis pamest Katmandu.

Nepālas Iekšlietu ministrija otrdien paziņoja, ka bojāgājušo skaits postošajā 7,8 magnitūdas stiprajā zemestrīcē sasniedzis 5057.

Lai gan pēcgrūdieni pēc sestdien notikušās zemestrīces ir norimuši, simtiem cilvēku joprojām guļ uz ielas, jo viņu mājas ir sagruvušas vai draud sagrūt.

Foto: AFP/LETA

Indijā un Ķīnā zemestrīce prasījusi aptuveni 100 cilvēku dzīvību.

Aptuveni 8000 cilvēku ir ievainoti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu