Jūrmalnieki iesniedz pieteikumu sākt krimināllietu pret «Jūrmalas namsaimnieku»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Jūrmalas pilsētas iedzīvotāji pēc savas iniciatīvas šodien Rīgas Kriminālpolicijas pārvaldē iesniegs pieteikumu krimināllietas sākšanai pret Jūrmalas uzņēmumu SIA «Jūrmalas namsaimnieks», informēja Jūrmalas Aizsardzības biedrības valdes priekšsēdētājs Uldis Kronblūms.

Saskaņā ar jūrmalnieku rīcībā esošiem dokumentiem Jūrmalas pilsētas dome nodeva Jūrmalas pilsētas dzīvojamo māju īpašnieku uzkrātos naudas līdzekļus vismaz 300 000 eiro apmērā, kuri nav aizskarami un lietojami citiem mērķiem kā tikai dzīvojamo māju remontdarbiem, Lietuvas kompānijai ar Jūrmalas pilsētas domi noslēgtā līguma izpildei, norāda Kronblūms.

Taču iedzīvotājiem esot pamatotas aizdomas, ka minētos naudas līdzekļus nu jau jaunie SIA «Jūrmalas namsaimnieks» īpašnieki, veicot prettiesiskas darbības, ir pārskaitījuši citai kompānijai par darbiem, kas nav saistīti ar dzīvojamo māju uzkrājumu izlietošanu. 31.martā Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (LZP) tikšanās laikā ar iedzīvotājiem Kauguru kultūras namā apgalvojis, ka nauda nav pazudusi, taču iedzīvotājiem tam neesot ticības, teikts biedrības izplatītajā paziņojumā. Faktiski notikusi prettiesiska jūrmalnieku līdzekļu izsaimniekošana, to nododot trešajām personām, skaidro Kronblūms.

Jūrmalas domē savukārt uzskata, ka šī publiski izskanējusī informācija nav patiesa un nav pamatota. Pašvaldība regulāri sekojot līdzi «Jūrmalas namsaimnieka» uzkrāto finanšu līdzekļu izlietojumam. Saskaņā ar uzņēmuma iesniegtajām atskaitēm pašvaldībai uzkrātie finanšu līdzekļi atrodas pārvaldnieka finanšu līdzekļu kontā, kā to paredz līgums.

Pašvaldības noslēgtais līgums ar «Jūrmalas namsaimnieku» nosaka, ka uzkrātos finanšu līdzekļus drīkst izmantot tikai normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā nekustamo īpašumu plānotajiem remonta darbiem, avārijas situācijas novēršanai vai saskaņā ar dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku nolemto.

Jūrmalas domē uzsver, ka pašvaldības pienākums un atbildība ir garantēt, lai iedzīvotāju uzkrātie finanšu līdzekļi nevarētu pazust un nepazustu - tieši tādēļ, kā paredzēts līgumā, pašvaldība uzrauga nekustamo īpašumu uzturēšanas un apsaimniekošanas ieņēmumus un izdevumus, kā arī namu iedzīvotāju veidoto uzkrājumu atbilstošu izlietojumu. Tādēļ arī pārvaldnieks regulāri pašvaldībai iesniedz domei līgumā noteiktos pārskatus.

Vienlaikus ar «Jūrmalas namsaimnieku» noslēgtais līgums paredz, ka pārvaldnieks ir atbildīgs par trešajām personām nodarītu kaitējumu un par visiem radītajiem zaudējumiem, ja tādi radušies, nepienācīgi vai nolaidīgi pildot pienākumus un līguma saistības.

Domē arī piebilst, ka, nenoliedzami, ikvienam iedzīvotājam ir tiesības vērsties tiesībsargājošās institūcijās, vienlaikus uzsverot, ka dzīvojamās mājas īpašniekiem ir tiesības iepazīties ar dzīvojamās mājas pārvaldīšanu saistītiem dokumentiem, tostarp ar budžeta pārskatiem, un interesenti aicināti šīs tiesības izmantot.

Kā ziņots, pērn decembrī tika noslēgts privatizējamās SIA «Jūrmalas namsaimnieks» kapitāla daļu iegādes darījums. «Jūrmalas namsaimnieka» pirkuma līgumu parakstīja Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Truksnis un Lietuvā reģistrētā uzņēmuma «Būsto valda» direktors Gaudents Jons Žilis.

Darījuma kopējā summa ir 2 959 461 eiro, no kuriem saskaņā ar izsoles nosacījumiem 300 000 eiro tika samaksāti izsoles dienā 30.septembrī, atlikušais maksājums Jūrmalas pilsētas pašvaldības norēķinu kontā tika saņemts 19.decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu