Straujuma: Latvijas prezidentūrai EP tēriņi būs mazāki nekā plānots

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai gan būs nepieciešami papildu līdzekļi transporta nodrošināšanai un informācijas tehnoloģiju pakalpojumiem, kopumā Latvija prezidentūrai Eiropas Padomē tērēs mazāk, nekā iepriekš plānots, - to šodien LTV raidījumā «Rīta panorāma» pavēstīja premjerministre Laimdota Straujuma, atsaucoties uz ārlietu ministra pausto.

Ņemot vērā, ka tēriņi būs mazāki nekā plānots, nepieciešamie papildu līdzekļi attiecīgajām jomām tiks paredzēti, iekšienē pārdalot paredzēto budžetu.

Straujuma skaidroja, ka papildu tēriņi radušies saistībā ar drošības situāciju Eiropā. Premjere noliedza, ka tāmes prezidentūras mājaslapas izveidei būtu uzpūstas, - citās valstīs tēriņi esot bijuši līdzīgi, un augstās izmaksas saistāmas ne tikai ar vizuālo tēlu, bet arī ar drošības aspektiem informācijas nenoplūšanai.

«Ja atrod problēmas, par to ir jāsaka un jāizmeklē. Prasīju pārbaudīt kādas citās valstīs summas - tās ir salīdzināmas. Kopumā prezidentūra izmaksās mazāk, nekā budžetā ieplānots,» klāstīja Straujuma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu