Teju visas ātrās palīdzības esot darba kārtībā; saņemti 24 pilnīgi jauni spēkrati

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) teju visas no reģionos neizmantotajām ātrās palīdzības mašīnām ir jau darba kārtībā, tāpat šobrīd arī saņemtas 24 pilnīgi jaunas dažāda veida automašīnas dienesta darba nodrošināšanai Rīgas reģionā.

Kā norādīja NMPD vadītājs Armands Ploriņš, dienests saņēmis 14 jaunas ātrās palīdzības mašīnas. Tāpat dienesta rīcībā turpmāk būs sešas ārstu specializētās vieglās automašīnas, kuras vajadzības gadījumos varēs piegādāt papildu mediķus uz notikuma vietu.

Viena mašīna paredzēta ārkārtas gadījumiem, kā, piemēram, Zolitūdes traģēdija, lai no notikuma vietas varētu organizēt darbu. Tāpat dienests iegādājies divas tehniskā nodrošinājuma mašīnas un vienu neonatologu mašīnu, kas specializēta tieši jaundzimušo aprūpei.

Šobrīd jau viena no 14 jaunajām mašīnām apkalpo klientus, bet pārējās darbu uzsāks nākamnedēļ.

Automašīnas iegādātas no Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem un izmaksājušas 2,3 miljonus eiro.

Kā žurnālistiem stāstīja veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS), dienests šonedēļ no AS «Rīgas sanitārā transporta autobāze» vēl pārņems trīs ātrās palīdzības mašīnas, nākamnedēļ - 20, bet vēl pēc nedēļas - astoņas, lai no 29.aprīļa dienests pats nodrošinātu pakalpojumu ar savām mašīnām un to vadītājiem. Līdz šodienai pārņemtas 44 mašīnas.

Arī lielākā daļa no reģionos neizmantotajām automašīnām esot salabotas un šobrīd labotas vēl tiek sešas ātrās palīdzības mašīnas, ar kurām tad pēc ārpakalpojuma izmantošanas beigās tiks nodrošināts pakalpojums Rīgas reģionā.

Ministrs beigās piebilda, ka mašīnu skaits, lai nodrošinātu pakalpojumu Rīgas reģiona iedzīvotājiem, ir pietiekams.

Jau ziņots, ka NMPD 1.aprīlī sāka pakāpenisku atteikšanos no automašīnu ārpakalpojuma izmantošanas.

Kā ziņots, kopš 2010.gada Rīgas reģionālā centra operatīvos medicīniskos transportlīdzekļus un to autovadītājus nodrošina ārpakalpojuma sniedzējs - AS «Rīgas sanitārā transporta autobāze». Līgums ar uzņēmumu beigsies aprīļa beigās, un valdība nolēmusi neturpināt šāda veida ārpakalpojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu