Somijā plāno atvērt Rietumeiropā pirmo dimantu raktuvi (35)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Somijā attīstās plāni izveidot Rietumeiropā pirmo dimantu raktuvi Ziemeļsavo reģionā, piektdien vēstīja Somijas sabiedriskā raidorganizācija YLE.

Pašlaik notiek raktuves patenta izpētes darbi. Ideja sākt komerciālās raktuves darbību Kāvi pagasta Lahtojoki ciemā uzvirmoja pagājušā gadsimta 80.gadu beigās, kad testa urbumos tika atrasti dimanti, no kuriem viens bija 4,3 milimetru liels.

Somijas kompānija «Karhu Mining» ar Lielbritānijas «Firestone Diamonds» atbalstu tagad ir saņēmusi oficiālu Somijas drošības un ķimikāliju aģentūras «Tukes» raktuvju patenta izpētes atļauju, kas ir pirmais solis ceļā uz raktuves atvēršanu. Ja un kad tiks pabeigta izpēte, būs jāizstrādā ietekmes uz vidi novērtējums.

Plānots ir astoņu gadu laika Lahtojoki izveidot atvērta tipa raktuvi un pārstrādes rūpnīcu, reālus rakšanas darbu sākot otrajā gadā.

Tiek plānots, ka gadā tiks pārstrādātas 600 tūkstoši tonnu rūdas, bet, ieskaitot akmeņu blakus apstrādi, gadā tiks pārstrādāti 1,9 miljoni tonnas kalnrūpniecības materiālu.

Komentāri (35)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu