Mūks izveido meditācijas aplikāciju un kļūst par miljonāru (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kāds mūks pēc ilgiem garīgiem meklējumiem izgudrojis mobilo aplikāciju, kas palīdz neprofesionāļiem nodoties meditācijai, un šis izgudrojums viņam atnesis pamatīgus finansiālus ieguvumus, raksta «Anglo Baltic News».

Pudikomba iekšējā miera meklējumi sākās 11 gadu vecumā, kad viņš un viņa māte devās uz relaksācijas nodarbībām.

Endijs Pudikombs pārcēlās no Bristoles uz Tibetas kalniem 22 gadu vecumā pēc triju tuvu draugu nāves. Pirms tam trīs mēnešus viņš nostrādāja kā viesmīlis, lai samaksātu par lidmašīnas biļeti uz Tibetu vienā virzienā.

Anglo Baltic News

Tibetā tagad 41 gadu vecais vīrietis pavadīja vairāk nekā desmit gadus, dzīvodams celibātā un meditējot 18 stundas dienā.

Centies kļūt par par cirka mākslinieku

Pudikomba dzīvesstāsts ir gana raibs: viņš darbojies gan kā garīgais skolotājs, neveiksmīgi cenšoties budismam pievērst krievu tautības cilvēkus, gan trenējies, lai kļūtu par cirka zvaigzni. Pēcāk viņš satika bijušo reklāmas direktoru Riču Pīrsonu, un abi kopīgi nolēma izveidot aplikāciju «Get Some Headspace».

Bizness, kuram pašlaik ir dārgi biroji Londonā un Losandželosā, ir 35 miljonu mārciņu vērts, un aplikācija ir tikusi lejupielādēta 150 valstīs.

Pudikombs teica: «Laimīgā kārtā es beigu beigās nepieklauvēju pie Dalailamas durvīm, viņš dzīvoja klosterī netālu no manis. Es tur tikai uzturējos, taču no tā ieguvu daudz. Tas ir nedaudz smieklīgi – es noteikti tagad pietiekami daudz neatskatos pagātnē un neredzu, cik ļoti lietas ir mainījušās. Kādreiz es no rīta modos un meditēju. Tagad es mostos un lidoju pa visu pasauli. Tomēr es joprojām mācu meditāciju – tikai citādākā veidā.»

Piekritēju vidū daudzas slavenības

Viņa prāta atslābināšanas metode ir medicīniski atzīta, un aplikācija tika izveidota pirms diviem gadiem.

Viņa slavenību piekritēju vidū ir Gvineta Paltrova, Emma Vatsone un Devina Makkola – tuvāko mēnešu laikā aplikācija tiks tulkota vairākās valodās.

Endijs ir precējies, un ģimene jūlijā gaida pirmo bērnu. Viņš uzstāj, ka joprojām nav bagāts, taču atzīst, ka gaidāmā bagātība viņu neietekmēs.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu