Francijā aizliedz ārkārtīgi tievu modeļu dalību modes skatēs

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas parlamenta apakšpalātas deputāti piektdien nobalsoja par likumprojektu, kas aizliedz ārkārtīgi tievu modeļu dalību modes skatēs, lai gan pret to pasaules modes galvaspilsētā protestēja modeļu aģentūras.

«Ikviens, kura ķermeņa masas indekss.. ir zem noteikta līmeņa, nevarēs strādāt par modes skašu mēles modeli,» teikts parlamenta apakšpalātas atbalstītajos likuma grozījumos.

Modeļu aģentūras, kas izmantos pārāk tievas modeles varēs sodīt ar naudas sodu līdz 75 tūkstošiem eiro un sešu mēnešu cietumsodu.

«Tāda soda iespējamībai būs regulējoša ietekme uz visu sektoru,» paziņoja grozījumu ierosinātājs Olivjē Verāns, kurš teica, ka līdzīgi noteikumi spēkā ir Spānijā, Itālijā un Izraēlā.

Francijas veselības ministre Marisola Turēna iepriekš ir teikusi, ka jaunām modelēm ir «labi jāēd un jārūpējas par savu veselību».

«Tas ir nozīmīgs vēstījums jaunām sievietēm, kas uzskata šīs modeles par estētisko piemēru,» viņa piebilda.

Tomēr Francijas Nacionālā modeļu aģentūru savienība ir sūdzējusies, ka tas ietekmēs Francijas modeļu biznesa konkurētspēju.

Jaunais likums pieņemts pēc tam, kad tika ieviests līdzīgs grozījums, kas noteic, ka cilvēkus par citu mudināšanu uz «ārkārtīgu tievumu» var sodīt ar viena gada cietumsodu un naudas sodu līdz 10 tūkstošiem eiro.

Likums bija vērsts pret interneta vietnēm, kas tiek apsūdzētas par anoreksijas veicināšanu.

Francijā no anoreksijas cieš 40 tūkstoši cilvēku, no kuriem 90% ir sievietes un meitenes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu