Sipeniece: Zem automātu stobriem uzrīkot referendumu... es nosodu Krievijas agresiju (98)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pagājušo svētdien Ukrainā notika starptautiski neatzīts referendums par Krimas pievienošanos Krievijai. Daudzas pasaulē slavenas personas nosoda Krievijas darbības pret Ukrainu. TVNET noskaidroja vairāku Latvijas sabiedrībā cienījamu cilvēku viedokli par notikumiem Ukrainā.

Baibas Sipenieces-Gavares viedoklis par Ukrainā notiekošo

Televīzijas šovu un radio rīta raidījumu vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare negatīvi vērtē Krimas pievienošanos Krievijai. «Ieiet ar karaspēku teritorijā un zem automātu stobriem uzrīkot referendumu, pie kam pamatīgi iesitot cilvēkiem pa galvu vēl ar televizoru.. es nosodu Krievijas agresiju,» saka populārā televīzijas un radio personība. Viņasprāt, vēsture atkārtojas.

Sipeniece stāsta, ka pat erudītākie politologi nezina, cik ilgi Krievijas agresija turpināsies.

«Man ir ārkārtīgi liels sarūgtinājums par Raimonda Paula interviju ar «Eho Moskvi».

Viņš paziņoja, ka Ukrainā notiekošais ir tikai un vienīgi Krievijas un Ukrainas darīšana, ka pārējiem tur nav jāiesaistās,» stāsta radio rīta raidījumu vadītāja. Viņasprāt, Raimonds Pauls pēc intervijas ar krievu mediju atrodas zaudēja lomā.

«Varbūt viņš centās saglabāt kādu milzīgu auditoriju, kura viņam ir, tomēr viņš pazaudēja to, ko nevar nopirkt par naudu. Tas ir gods,»

uzskata Baiba Sipeniece-Gavare.

Latviešu slavenais komponists Raimonds Pauls atturas komentēt Ukrainā notiekošo. Viņš no šīs tēmas esot norobežojies.

Māra Oltes viedoklis par Ukrainā notiekošo

Vides pētnieks, žurnālists un zivju sabiedrisko attiecību speciālists Māris Olte uzskata, ka Krievijai un krieviem vienmēr ir raksturīgi lieli un vērienīgi plāni. Viņaprāt, ja Krievijas prezidents Vladimirs Putins tik ilgi nebūtu pie varas, tad viņam nebūtu vajadzīgi tādi politiskie izaicinājumi kā atņemt kādu citu valstu teritoriju. «Viņam ir pietiekoši garlaicīgi, jo ar politiku viss ir kārtībā. Viņš atrod to Ukrainu, kura ir, tāpat kā Baltkrievija, ar dažādu cilvēku saturu. Rietumos dzīvo vieni, vidienē otri, dienvidos citi.

Nav grūti sašķelt šādu lielu republiku, kas īstenībā ir bagāta ar veselīgu attieksmi.

Žēl noskatīties, kā cilvēki atkal nonāk atpakaļ bailēs, naidā un fiziski izrēķinās,» spriež Olte.

«Man bija tādas smagas pārdomas par to, vai Latvijā tas varētu notikt. Mēs 2005. vai 2007. gadā braucām pa Usuri (Sibīrija), mums bija gids, kurš šo lietu jau teica. Kas būs, ja Krievija mēģinās pasaukt atpakaļ visus savus krievus pie sevis? Vai jūs izturēsiet?

Es viņam teicu, ka man liekas, ka cilvēkiem vienmēr ir princips, ka labāk pirmais puisis savā ciemā nekā otrais pilsētā.

Pie mums neiet slikti. Es tā pa lielam jūtu, ka tā arī ir. Pie mums tie cilvēki nedzīvo slikti,» norāda vides speciālists.

Viņaprāt, liela nozīme ir medijiem. Rietumos stāsta vienu, Krievijā citu. Olte norāda, ka lielākā daļa krievvalodīgo atbalsta Krievijas valdību un tās rīcību. «To valdību atbalsta cilvēki. Tajā gadījumā, ja valdība un cilvēki ir vienoti, tad viņi pašu vellu var izdarīt,» atzīst Māris Olte.

Komentāri (98)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu