Bondars vizītē ASV tiekas ar Makeinu un vadošajiem politiķiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Reģionu apvienības (LRA) kandidāts Valsts prezidenta amatam Mārtiņš Bondars darba vizītes laikā ASV ticies ar vairākiem politiķiem, sarunu laikā uzmanību veltot arī militārā un hibrīdkara draudiem Latvijai. Politiķis tikās ar senatoru, Senāta Bruņoto spēku komitejas priekšsēdētāju Džonu Makeinu un vairākiem citiem ietekmīgiem ASV politiķiem.

Tikšanās notika ar senatoru Rendu Polu, kurš apsver kandidēšanu ASV prezidenta vēlēšanās, kongresmeņiem Džonu Šimku, Pīteru Roskamu, Deividu Džeraldu Nunjesu, Tedu Po, kā arī organizācijas «Ārpolitikas iniciatīva» jeb «Foreign Policy Initiative» izpilddirektoru Kristoferu Grifinu.

«Visas tikšanās bija divpusējas un ārkārtīgi lietderīgas Latvijas valstij. Tās noritēja pilnīgā abpusējas sapratnes gaisotnē. Ar ASV senatoru Makeinu pārrunājām Ukrainā notiekošā kara ietekmi uz Latviju, par ko aktīvu interesi izrādīja pārējie ASV politiķi, ar kuriem tikos. Īpaša uzmanība tika veltīta arī militārā un hibrīdkara draudiem Latvijai, kā arī mūsu centieniem un virzībai uz valsts enerģētisko neatkarību. Tāpat vēlreiz saņēmu apliecinājumu no mūsu stratēģiskā partnera par turpmāku atbalstu mūsu valstij,» skaidro Bondars.

Tikšanās laikā Bondars arī uzsvēris, ka Latvijas drošība ir tiešā veidā saistīta arī ar enerģētisko neatkarību, kam piekrita arī kongresmenis Po, solot atbalstīt Latvijas centienus aizsardzības kapacitāšu stiprināšanā.

Savukārt ilggadējais Baltijas valstu atbalstītājs Šimkus pauda savu atbalstu Baltijas valstīm gan drošības, gan ekonomisko saišu stiprināšanas jomā.

Tāpat Bondars izklāstīja Latvijas iedzīvotāju bažas par Krievijas nākotnes plāniem, kā arī apliecināja Latvijas apņemšanos iespējami īsā laikā 2% no valsts budžeta novirzīt aizsardzībai. Īpašu gandarījumu par šo apņemšanos pauda ASV kongresmenis Nunjess.

Noslēgumā Bondars pateicās par sabiedroto atbalstu Baltijas valstīm. Politiķi arī vienojās, ka NATO 5.panta nozīme nav apspriežama - tas ir saistošs visām aliansē ietilpstošajām valstīm.

Tikmēr sarunā ar «Ārpolitikas iniciatīvas» pārstāvjiem Bondars norādīja uz to, cik svarīgs ir ASV atbalsts Latvijas aizsardzības stiprināšanā.

Tāpat vizītes laikā Bondars tikās ar Vašingtonā dzīvojošajiem latviešiem. «Amerikas latvieši mūs uzņēma ļoti sirsnīgi, tikšanās laikā pārrunājām aktualitātes Latvijā, un mani patiesi iepriecināja tas, cik labi mūsu tautieši ir informēti par procesiem, kas notiek mūsu valstī. Tas norāda, ka ārvalstīs dzīvojošajiem latviešiem nav mazsvarīgi, kas notiek viņu tēvzemē, un viņi aktīvi seko tam līdzi. Jautājumu loks bija visplašākais - sākot ar ārpolitiku, ģeopolitisko situāciju, demogrāfiju un ekonomiku, līdz pat «Rail Baltica» projektam un mana kolēģa Artusa Kaimiņa (LRA) «Suņu būdai«,» atzīmē Bondars.

Bondars vizītē ASV uzturas no 22.marta. Vizīte turpināsies līdz pat 29.martam.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu