Ņemcova slepkavības lietā jāveic ap 20 ekspertīžu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Izmeklētāji ir noteikuši, ka jāveic apmēram 20 ekspertīzes Krievijas opozīcijas aktīvista Borisa Ņemcova slepkavības lietā, trešdien paziņoja viena šajā lietā apsūdzētā advokāts.

«Lietā ir noteikts liels ekspertīžu apjoms - apmēram 20. Tās ir tiesu medicīnas, bioloģiskās, molekulāri ģenētiskās, kriminālistiskās, ballistiskās un citas [ekspertīzes],» paziņoja apsūdzētā Zaura Dadajeva advokāts Ivans Gerasimovs.

Viņš piebilda, ka par šo ekspertīžu noteikšanu tiek informēti gan advokāti, gan apsūdzētie.

55 gadus vecais Ņemcovs 27.februārī neilgi pirms pusnakts pēc vietējā laika tika nošauts Maskavas centrā, kad tur pastaigājās ar savu paziņu Annu Duricku. Krievijas Izmeklēšanas komiteja apsver vairākas versijas, kādēļ Ņemcovs ir ticis nogalināts: politiskā provokācija, islāma ekstrēmisms, Ukrainas iekšējie notikumi, kā arī komercdarbība.

Ņemcova slepkavības lietā ir aizturēti pieci apsūdzētie - Zaurs Dadajevs, Anzors Gubaševs, Hamzats Bahajevs, Tamerlans Eskerhanovs un Šadids Gubaševs.

Izmeklētāji uzskata, ka slepkavības tiešais izpildītājs bijis Dadajevs - bijušais čečenu bataljona «Ziemeļi» komandiera vietnieks, bet to varēs simtprocentīgi apgalvot, kad būs atrasts slepkavības ierocis.

Par situāciju informēts ziņu avots otrdien pavēstīja, ka visi apsūdzētie atsakās palīdzēt izmeklēšanai. Daži no viņiem nopratināšanās atsaucas uz Krievijas Konstitūcijas 51. pantu un neatbild uz jautājumiem.

«Sākotnējā posmā sadarbojās tikai Zaurs Dadajevs, bet tagad viņš jau oficiāli ir atteicies no atzīšanās liecībām, mainot savu taktiku,» sacīja ziņu avots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu