Idejas, kā pavadīt Starptautisko sieviešu dienu! (44)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Klāt 8.marts - Starptautiskā sieviešu diena! Par laimi, tulpīšu svētki iekrīt sestdienā, tāpēc noteikti jābūt gatavam plānam, kā šo dienu pavadīt! Lūk, pāris oriģinālu ideju - rallijs, tauriņi, andele, šampanietis, tirdziņi...

 
Foto: Ieva Lūka / LETA

Mežaparkā notiks pirmais šīs sezonas Sieviešu skrējiena āra treniņš

8.martā Mežaparkā sievietes, kas rūpējas par savu izskatu, fizisko un garīgo labsajūtu un nolēmušas savas dzīves kvalitāti uzlabot skrienot vai soļojot, tiek aicinātas piedalīties šā gada pirmajā Sieviešu skrējiena āra treniņā. Sieviešu skrējiens 1.maijā notiks jau otro gadu un ir kļuvis par lielāko sievietes pulcējošo skrējienu Latvijā. Pirmajā āra treniņā piedalīsies arī Sieviešu skrējiena vēstneses - Jolanta Strikaite, Laura Ikauniece, Santa Bindemane-Mihelsone, Signe Meirāne un Inese Nagle.

Pulcēšanās treniņam 8.martā plkst. 12:00 pie Rīgas ZOO skvēra. Pēc 8.marta āra treniņi Mežaparkā turpināsies katru trešdienu plkst. 18:30. Treniņa dalībnieces katrā treniņā kopīgi veiks dažādus iesildošus vingrinājumus un dosies skrējienā atbilstoši savām spējām pieredzējušu un aizrautīgu treneru vadībā. Visus deviņus Sieviešu skrējiena āra treniņus Mežaparkā vadīs Sieviešu skrējiena galvenais treneris Ralfs Upmanis kopā ar Nike Running Club treneriem Arni Ozoliņu un Inesi Nagli.

 
Foto: AP/ScanPix

Rīgā notiks Baltijas valstīs lielākā šampaniešu degustācija

Riga Wine & Champagne festivāla «Nordea Lielā burbuļu parāde» jeb Baltijas valstīs lielākā šampaniešu degustācija šogad notiks Sieviešu dienā, 8.martā. «Burbuļu parādes» apmeklētājiem degustēšanai, malkošanai un baudīšanai tiks piedāvāti gandrīz 200 dažādi šampanieši (Champagne) un augstākās kvalitātes dzirkstošie vīni (Cremant, Franciacorta, Cava, Prosecco).

«Nordea Lielā burbuļu parāde» ir publiski pieejama ikvienam vīnmīlim, kā arī tiek organizēta pēc Eiropā ierastā t.s. walk-around degustāciju principa - ikvienam apmeklētājam ir iespēja apstaigāt visus «parādes» dalībniekus - vīna importētājus un ražotājus, pagaršot pilnīgi visus «parādes» šampaniešus, uzdot jautājumus, uzklausīt Latvijas labāko vīnziņu padomus, personiski satikt šampanieša māju īpašniekus un vīndarus, uzzinot daudz jauna par šampaniešu un dzirkstošo vīnu pasauli.

8.martā unikālie vīnmīļu svētki notiks 3 sesijās - rīta, dienas un vakara, dodot katram iespēju izvēlēties ērtāko laiku, kad izzināt un baudīt «burbuļus». Pasākuma formāts dienas laikā ļauj festivālu apmeklēt līdz pat 900 apmeklētājiem.

 
Foto: Ieva Čīka / LETA

Sieviešu dienā aicina doties ekskursijā «Skaistā. Tuvā. Nezināmā»

Starptautiskajā Sieviešu dienā, 8.martā, Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina doties īpašā ekskursijā - «Skaistā. Tuvā. Nezināmā». Tā būs neparasta pastaiga gida pavadībā pa Jelgavas centrālo daļu, klausoties stāstos par ievērojamām Jelgavas sievietēm.

Šī būs iespēja mazliet pašķirt noslēpumainības plīvuru, kurš sedz romantisko un spēcīgo, it kā visiem zināmo un dzirdēto jelgavnieču dzīves gājumu, domas un izjūtas. Ekskursijas laikā tiks apmeklētas vietas, kas saistītas ar jelgavniecēm, kuras ievērību guvušas kā dižciltīgas, enerģiskas, skaistas un inteliģentas dāmas. Viņu vidū ir dzejnieces Veronika Strēlerte, Aina Zemdega, Rita Gāle Uibo, mākslinieces Maija Eliase, Margarita Kovaļevska, aktrise Elza Alunāne, kā arī Ketleru dzimtas hercogu otrās pusītes.

Ekskursijas maršruts vedīs no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa pa Jelgavas centrālo daļu - Jāņa Čakstes bulvāri, Mītavas tiltu, Lielo ielu, Katoļu ielu līdz Ģederta Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzejam. Ekskursijas noslēgumā tiks apmeklēts Jelgavas Studentu teātris, kur būs iespēja paviesoties noslēpumainajā teātra pasaulē un pie tējas tases klausīties stāstus par talantīgajām teātra mūzām.

Ekskursijas sākums 8.martā plkst. 15:00 no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa, ilgums - apmēram 2,5 stundas. Cena dalībai ekskursijā 4,00 EUR (2,81 EUR), pirmsskolas vecuma bērniem bezmaksas. Ekskursiju vadīs gide Signe Lūsiņa.

Pieteikšanās ekskursijai Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā pa tālruni 63005447 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv, vairāk informācijas www.visit.jelgava.lv.

 
Foto: Edgars Kalmēns TVNET

Garderobju izpārdošanas pasākums «Andele Mandele Grand»

8. martā izstāžu hallē «Ķīpsala» norisināsies vērienīgs Dāmu garderobju izpārdošanas pasākums «ANDELE MANDELE GRAND», Pērļu Medību galvenā organizatore Līva Jaunozola sola, ka apmeklētājiem būs iespēja ielūkoties 750 tirgotāju drēbju skapjos un atrast tur savu «pērli» par ārkārtīgi vilinošām cenām.

Apmeklētāji, kurus pati organizatore dēvē par «pērļu medniekiem», tiks laipni gaidīti plkst. 11:00-17:00, lai pilnībā nodotos andeles vērienam un pērļu medību azartam! Rūpējoties par pasākuma dalībniekiem un tā apmeklētājiem, organizatori nodrošinās pēc iespējas ērtākus iepirkšanās apstākļus - pasākumam rezervēta visa Ķīpsalas jaunā halle, par muzikālo noformējumu rūpēsies DJ Markus Riva, iepirkšanās enerģijas atjaunošanai būs zona, kur iemalkot kafiju, kādu atspirdzinošu dzērienu un uzkodas, pasākuma apmeklētājiem būs iespēja nodot virsdrēbes garderobē un novietot automašīnu pie halles bez maksas.

Biļetes uz pasākumu iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā Vecrīgā, Šķūņu ielā 15, katru dienu plkst. 11:00-20:00, kā arī pasākumā uz vietas.

Ieejas biļešu cena 11:00-15:00 - 2 EUR; plkst. 15:00-17:00 bezmaksas ieeja.

 

Kalnciema kvartāla tirdziņš «Pavasaris sākas Te!»

Sestdien, 8.martā, plkst. 10.00-16.00 Kalnciema kvartālā notiks tirgus «Pavasaris sākas TE!». Tajā ar dažādu novadu amatnieku darinājumiem, ēdieniem, pavasara sulu peldēm un amatnieku stāstiem varēs apceļot Latviju un iegādāties ceļojumiem noderīgas lietas un dzirdēt padomus. Galvenais notikums - Latvijas jaunatklāšanas raidījuma TE! ceturtās sezonas atklāšanas svētki.

Programmā: tirdziņš un raidījuma TE! skatīšanās maratons (10:00 - 16:00), TE! sezonas atklāšana un tikšanās ar komandu (12:00 - 13:00).

Bet plkst. 13:00 dejas - ikviens dejas mīļotājs tiek aicināts uz Kalnciema kvartāla galeriju, kur notiks deju koncerts «Ieklausies, ieskaties pasaulē!». Koncertā piedalīsies deju studija «Bharata» un eksotisko deju centrs «Alegria». Pirms tam no plkst. 11:30 jebkurš varēs izmēģināt afrikāņu deju pamatelementus un redzēt dejas stila paraugdemonstrējumus. Pasniegs Alīna Hrole no deju studijas «Mifostyle».

 
Foto: Evija Trifanova / LETA

Lielām un mazām dāmām: Botāniskā dārza Tropu tauriņu māja

Apmeklējot tauriņu māju, ikvienam būs iespējams piedzīvot tropu eksotiku: izjust tauriņu spārnu vēdas, augu smaržu un džungļu klimatu. Apmeklētāji klātienē var vērot tauriņus no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem: zebru tauriņus, zilos morfīdus, pūčtauriņus, dažādu sugu dižtauriņus, tostarp arī mormoņu dižtauriņus ar aristokrātiski samtainiem spārniem, kuru tumši zilais nakts tonis pakāpeniski pāriet baltā. Caur inkubatora logu var laimēties novērot arī maģisko tauriņa šķilšanās procesu. Martā Tropu tauriņu māja atvērta apmeklētājiem no plkst. 11.00 līdz 16.30.

Sestdien, 8.martā, Botāniskā dārza Tropu tauriņu mājā dāmām ieeja tikai par 2,50 eiro, kas jāmaksā papildus ieejas biļetei LU Botāniskajā dārzā.

Pavasara sajūtu tuvina balto, dažādu nokrāsu sārto un violeto acāliju ziedu kupenas Acāliju mājā, jo martā skatāma kolekcijas ziedēšanas kulminācija. Pavisam dārza kolekcijā ir 124 acāliju šķirnes no Rietumeiropas, Krievijas, Ukrainas un Latvijas. Daudzas no tām LU Botāniskajā dārzā aug vairāk nekā 50 gadus, un ziedu vainags sasniedz divu metru apkārtmēru. Dārzā ir apskatāmas arī Palmu, tropu un kaktusu siltumnīcas. Palmu mājas vestibilā esošajā izstādē «Lapas zaļas, dzeltenas un sārtas...» zinātkārajiem ir stāsts par dažādu krāsu lapām: pigmentiem, kas nosaka lapu krāsu, un to nozīmi augā un mūsu dzīvē.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. No februāra līdz aprīlim dārzs apmeklētājiem ir atvērts katru dienu no plkst. 9.00 līdz 16.30, bet Tropu tauriņu māja no plkst. 11.00 līdz 16.30.

 
Foto: Edgars Kalmēns TVNET

Sieviešu dienas rallijs!

BTA Sieviešu dienas rallijs ir lielākais Sieviešu dienas svinēšanas pasākums Latvijā un Baltijā, kurā visas aktīvās, radošās daiļā dzimuma pārstāves sapucējas, izrotā savu spēkratu un kopā ar mammu, māsu vai draudzeni dodas īstā autobraukšanas piedzīvojumā.

Arī šā gada 8. marts būs īpašs visām dāmām, meitenēm un sievietēm, jo vislabākās, atraktīvākās piedalīsies biedrības «Par stipru Latviju!» organizētajā «BTA Sieviešu dienas rallijā 2014».

2014. gadā rallijs norisināsies tieši Sieviešu dienā – 8. martā, sestdienā. Reģistrēšanās, tehniskā apskate, starts un finišs, kā ierasts, modes un izklaides centrā «Rīga Plaza». Šoreiz jums būs iespēja iepazīt tuvāk Rīgas apkārtni un vairākas tās piepilsētas.

http://womensdayrally.com/

 
"Brokastis Tifānijā"
"Brokastis Tifānijā"

Marlēna, Brokastis Tifānijā, Zem plīvura...

Arī TV mums dāvā fantastiskas filmas un raidījumus

  • 8.marta rītā (11:00) kanālā LNT ekrānos nonāks jauns raidījums «Zem plīvura». Tas atklās noderīgus padomus un gatavošanos vienam no dzīves svarīgākajiem un skaistākajiem brīžiem - kāzām. Viedokļu dažādība, pieredzes apmaiņa, kāzu plānošanas rūpes un uztraukums pirms lielā notikuma - tas viss gaida divus pārus - Kasparu un Leldi, kā arī Anastasiju un Denisu. Kur jaunie pāri smeļas iedvesmu un idejas svētku ielūgumiem un dekorācijām? Kā izvēlēties visērtākās kurpes un visskaistāko kleitu? Ar lieliskiem padomiem talkā nāks Kāzu aģentūras vadītāja Dace Miezīte, pāris Linda un Hosams Abu Meri, kā arī citas sabiedrībā pazīstamas personības - dejotāja Aleksandra Kurusova, Kūkotavas saimniece Liene Tomsone un citi.
  • Sieviešu dienas pēcpusdienā (17:35 ) LNT skatītājiem tiks dāvināts rakstnieka Trūmena Kapotes brīnišķīgā romāna «Brokastis «Tifanijā»» ekranizējums, kas ir 1960. gadu Holivudas romantisks darbs. «Brokastis pie Tifanija» ir ekranizējis režisors Bleiks Edvardss, kurš to ir izveidojis tik perfektu neskaitāmos sīkumos - komiskais piesitiens, aktrises Odrijas Hepbernas šarms, Mikija Rūnija kariķētais tēls, kas veido dzīvi uz ekrāna. Turklāt «Brokastis pie Tifanija» ir novērtēta ar vairākiem apbalvojumiem - iegūti divi Oskari, viens Grammy, viens Golden Laurel un Amerikas Rakstnieku ģildes balva.

  • 8.martā pulksten 21.25 Latvijas Televīzija ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu piedāvā raidījuma ciklu «Teātris.zip» un pulksten 21.45 - Dailes teātra mūziklu «Marlēna». Pirms izrādes Ojāra Rubeņa saruna ar aktrisi un Krievijā atzīto režisori Rēziju Kalniņu. Izrāde «Marlēna» iestudēta tikai pirms trim gadiem un stāsta par mūžīgo sievišķību, par noslēpumu, par eņģeli un padauzu, slaveno kino ikonu Marlēnu Dītrihu. Mūziklu Maestro Pauls sacerēja, nevis izmantojot slavenās Dītrihas dziesmas, bet radīja savu versiju Marlēnas noslēpumam un atdeva to minēt Dailes teātra prīmai Rēzijai Kalniņai.
    Komentāri (44)CopyLinkedIn Draugiem X
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu