Ņemcova slepkavības lietā apsūdzētie atteikušies sadarboties ar izmeklētājiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Visi Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavības lietā apsūdzētie atteikušies sadarboties ar izmeklētājiem, otrdien vēsta ziņu aģentūra «Interfax», atsaucoties uz avotu, kas ir pazīstams ar situāciju.

Daži arestētie atsaukušies uz konstitūcijas 51. pantu un atsakās atbildēt uz jautājumiem.

«Pirmajā posmā sadarbojās tikai Zaurs Dadajevs, bet tagad arī viņš oficiāli atteicies no atzīšanās liecībām, mainot savu taktiku,» sacīja aģentūras sarunbiedrs.

Ņemcovs tika noslepkavots 27.februāra vakarā Maskavas centrā līdzās Kremlim. Tiesībsargājošās iestādēs uzskata, ka slepkavība bijusi rūpīgi plānota, tai gatavojušies iepriekš.

Saistībā ar apsūdzībām Ņemcova slepkavības organizēšanā Krievijas varasiestādes arestējušas piecus čečenus - Zauru Dadajevu, Anzoru un Šadidu Gubaševus, Hamzatu Bahajevu un Tamerlanu Eskerhanovu.

Atbilstoši provizoriskajai informācijai tiešais slepkavības izpildītājs ir bijušais čečenu bataljona «Sever» komandiera vietnieks Dadajevs, apliecināja avots tiesībsargājošajās struktūrās.

Pirmdien Dadajeva advokāts paziņoja, ka viņa klientam ir alibi. Tiesa gan, nekādas detaļas aizstāvis nav atklājis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu