Putina sūkātāji* Latvijā (492)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Karikatūra: Toms Ostrovskis/TVNET. Avoti:AP/Scanpix

Viens no redzamākajiem Maidana un Ukrainas eirointegrācijas aktīvistiem, uzņēmējs miljonārs, rakstnieks un blogeris Genādijs Balašovs savos publicistiskajos videoblogos trāpīgi un ar asu publicistisku tvērienu vēršas pret Putina režīma kalpiem gan Krievijas Kremļa kontrolētajos medijos, gan Ukrainā, saucot tos par «putinososi»**. Latviski - «Putina sūkātāji». Šie «Putina sūkātāji» ir personas, kas ar savu darbību sniedz gan baudu un apmierinājumu partnerim (šajā gadījumā Putinam kā Krievijas impēriskā režīma galvai), gan arī paši no šīs nodarbes gūst baudu.

Putina sakāve Ukrainā vēl nav viņa beigas

Kaut arī tikko mūsu acu priekšā Putina režīms ir cietis lielāko ģeopolitisko sakāvi savas valdīšanas laikā, proti, zaudējis cīņā par Ukrainas ievilkšanu savas impērijas ķetnās (bez Ukrainas Krievija nav impērija), viņš padevies vēl nav. Viņš ir gana nobijies, ka krievu tauta ar viņu neizdarās tāpat kā ukraiņi ar Janukoviču, jo abi ir iedzīvojušies uz tautas rēķina, taču dodiet Putinam laiku un viņš vēl mēģinās revanšēties Maidanam. Vēl ir laiks gan līdz 25. maijam, gan arī vēlāk. Ko nevar izdarīt ar cieto varu, to var ar maigo varu pat Eiropas Savienības un NATO ietvaros. Kā, piemēram, Latvijā, kur dzīvo procentuāli lielākā krievu minoritāte vienas ES/NATO valsts robežās un ir daudz diktatora līdzskrējēju arī latviešu rindās.

Putina favorīti Vešņakovs un Ušakovs

Latvija ir ļoti pateicīga vieta Putina plānu īstenošanai kādas ES un NATO valsts ietvaros. Te ir savairojies liels skaits Krievijas antidemokrātiskā režīma un tās vadoņa Putina pielūdzēju. Putina Kremļa TV sūkātāji Dorenko, Kiseļovs, Solovjovs, Leontjevs, kurus nosauc G. Balašovs (ar kuru daiļradi mums dod iespēju iepazīties «Lattelecom» valdes galva J. Gulbis), nav strādājuši pa tukšo, kūdot savu TV auditoriju visā postpadomju telpā pret Eiropas Savienību, pret Eiropas ekonomiskām, politiskām un pilsoņu brīvības vērtībām, padarot tās par šausmām un ārprātu lētticīgu un reliģiozu skatītāju galvās. Pateicoties masīvajai Krievijas propagandas un kultūras imperiālisma ietekmei, vietējiem krievu privātiem ētera un drukātiem medijiem (PBK, Vesti Segodnja, Telegraf, MK Latvija u.c.), kas kalpo kā «Saskaņas centra» un Kremļa PR biroji, Putinam Latvijā ir ievērojama ietekme.

Kremļa propaganda un Krievijas kultūras imperiālisms veļas no Kremļa kontrolētiem TV kanāliem, no apmaksātu un brīvprātīgo interneta komentētāju rindām, no «Saskaņas centra» un viņu latviešu līdzskrējēju mutēm.

Šie Putina sūkātāji ir gan atklāti, gan slēpti. Tie ir gan tādi, kas savu nodarbi veic apzināti, gan arī tādi, kas sniedz baudu Putinam, paši to neapzinoties, aizbildinoties ar citiem mērķiem.

Visredzamākais oficiālais Putina sūkātājs, protams, ir Krievijas vēstnieks Latvijā A. Vešņakovs. Viņš par to saņem naudu no paša Putina, t.i., Kremļa, tāpēc nav zināms, vai viņam Putina apmierināšana arī pašam dod kādu baudu. Bet, kā zināms, ar laiku pie visa pierod un pieradumā var iemācīties gūt apmierinājumu, ja pamatīgi atslābinās, un centību Kremļa saimnieks droši vien novērtēs, vai nu pagarinot akreditāciju Latvijā, vai iedodot citu labu darbu Kremļa interešu sargāšanas frontē.

Nākamais Putina sūkātājs, protams, ir Nils Ušakovs, Kremļa imperiālistiskās politikas spilgtākais pārstāvis Latvijā. Viņš vada Krievijas valdošās partijas Vienotā Krievija sadarbības partneri Latvijā, kas saucas «Saskaņas centrs». Vladimiram (Putinam) Nils ir mīļāks par vēstnieku, jo viņš vada ietekmīgāko Latvijas krievu partiju un Latvijas galvaspilsētu. Tātad ar reālu un leģitīmu ietekmi ne tikai uz krievu, bet arī uz latviešu prātiem. Turklāt Nilam par baudu nav jāmaksā. Viņš to dara par brīvu un par Latvijas nodokļu maksātāju naudu, jo tādu mandātu viņam ir devuši krievvalodīgie vēlētāji, kuru prātus un sirdis ietekmē un vada paša saimnieka - Putina propagandas kanāli Latvijā.

Gods Kalpot Rīgai - faktiski Putinam

Ja Nils tomēr mazliet piesarkst un kautrējas no savu simpātiju izrādīšanas Putinam, tad ir vesela plejāde SC runas vīru un sievu, kas ar to atklāti lepojas. Viņu vidū N. Kabanovs, J. Urbanovičs, S. Mirskis, I. Zariņš, B. Rozentāle un citi. Viss čaklāko Putina sūkātāju SC saraksts ir pieejams šeit***.

Taču rinda pie Putina neaprobežojas vien ar šiem kungiem un dāmām. Tur mēs varam redzēt A. Ameriku, D. Turlo, I. Viņņiku, J. Šmitu, A. Baštiku un citus no SC sabiedrotajiem (Gods Kalpot Rīgai/faktiski Putinam) cīņā par Putina ietekmes nostiprināšanu Rīgā. Viņiem talkā sola nākt A. Šlesers, E. Zalāns, jo tikko uzzinājām, ka «Saskaņas centram» un Aināra Šlesera vadītajai partijai «Vienoti Latvijai» kopīgajā sarakstā Saeimas vēlēšanām atgriezīsies arī agrāk pie varas bijušie Latvijas Pirmās partijas un Tautas partijas biedri. Ivars Godmanis it kā gan esot pārdomājis, bet ar viņu ir kā ar bitēm.

Arī tu - Raivi, Juri, Andri, Ērik, Elita ...?

Protams, Putina slepeno sūkātāju rindās ir Latvijas pareizticīgo baznīcas galva metropolīts Aleksandrs Kudrjašovs, jo viņš ar visu savu baznīcu pakļaujas Putinam uzticīgajam Maskavas patriarhātam un tās galvai patriarham Kirilam, bez kura palīdzības Putins nebūtu ticis atkārtoti ievēlēts savā tronī. Tos, kas atmaskoja šo pareizticīgo baznīcas un Putina tandēmu, momentā ielika aiz restēm par baznīcas «zaimošanu» («Pussy Riot» gadījums).

Vismaz divas reizes Putinam sūkāja R. Kaupers ar savu «Prāta Vētru». Pirmo reizi, kad nebija kopā ar pasaules vadošajiem popmūziķiem pret «Pussy Riot» arestu, un otro reizi, kad aizskrēja atbalstīt un izklaidēt Putina Olimpiādi Sočos. Pasaules mākslinieki, kam ir svēti vārdi brīvība un demokrātija, tai vietai netuvojās.

Patīk kādam tas vai ne, bet faktiski Putina sūkātājs ir arī Nacionālās apvienības līderis R. Dzintars, kad viņš pirms kāda laika apgalvoja, ka Putinam Krievijā neesot alternatīvas. Ņemot vērā Dzintara un viņa partijas autoritārisma alkas un demonstratīvo homofobiju, ir saprotams, ka Putins un viņa politika R. Dzintaru neatstāj vienaldzīgu. Vai tas ir bijis «nelaimes gadījums», kad skurbulī nezina, ko dara, vai apzināta nodarbe, atstāsim uz paša R. Dzintara un viņa partijas sirdsapziņas.

Par Putina sūkātājiem esmu ne maz rakstījis iepriekšējos savos rakstos. Viņu vidū neapšaubāmi nevar nepamanīt Putina bijušo darba kolēģi no KGB laikiem - J. Savicki ar visu viņa «Iteras» gāzes bodīti Latvijā un Rīgas «Dinamo» hokeja klubu.

Tāpat arī Latvijas ievērojamākās melu fabrikas «Mooz!» direktoru Ē. Stendzenieku, kas par naudu ir gatavs sūkāt ikvienam. Sākot ar Šleseru un uzturēšanās atļauju biznesa finansētājiem – E. Šīnu un Latvijas banku vadītājiem, kuru tuvredzīgās darbības rezultātā Latvijā īstenotos daudzi no Putina impēriskajiem sapņiem Baltijā.

Lai vairotu savu sūkātāju pulku, Putina totalitārisma propagandas laboratorijās ir izgudroti jēdzieni sorosīti, liberasti (jēdzienu «liberāls» un gejus pazemojošā vārda «pederasts» salikums), kā arī geiropa un citi. Pēc to lietošanas var sazīmēt Putina sūkātājus interneta mediju komentētāju vidē. Kad šos un citus Putina ausij tīkamos vārdus lieto latviešu žurnālisti E. Veidemane, J. Paiders, B. Latkovskis no putinistu latviešu preses bastiona NRA, Kremļa saimnieks baudu gūst jau ar acīm un ausīm vien.

Tikko kā Putina sūkātāji sevi izgaismoja arī tie trīs Latvijas eiroparlamentārieši I. Vaidere, R. Zīle un K. Šadurskis, kuri nobalsoja pret homofobijas rezolūciju Eiropas parlamentā, tā apzināti vai neapzināti solidarizējoties ar valsts līmenī pacelto homofobijas politiku Krievijā, kas ietekmē arī Latviju. Putinam tas noteikti patika. Jo redz, viņam ir sekotāji Latvijā un Eiropā! Hitlera un Staļina lieta ir dzīva arī šodien.

Šis raksts par Putina sūkātājiem nebūtu pilnīgs, ja es nenosauktu mūsu reprezentablāko Putina sūkātāju prezidentu Bērziņu, kas Putina viesmīlību un apskāvienus baudīja nedēļu Sočos. Pat fotosesijas bildes atsūtīja mums, kurās redzam abu smaidīgās, apmierinātās un mazliet samulsušās sejas.

Putina sūkātājiem nepatīk Maidans

Putina sūkātājiem nepatīk Ukrainas Maidans un jaunās paaudzes tiekšanās uz dzīvi brīvībā, demokrātiskā Eiropas Savienībā, kur personas brīvības tiek vērtētas kā augstākās vērtības un kur šīs vērtības sargā katra valsts un kopējās savienības ES un NATO. Ukrainas jaunā paaudze grib dzīvi bez oligarhiem, diktatoriem un viņu sūkātājiem. Par to viņi atdeva 100 dzīvības. Arī par viņiem vēstījumu pirms vairāk nekā 10 gadiem sarakstīja leģendārais bītls Pols Makartnijs, sakot: This is my right, a right given by God. To live a free life, to live in freedom. I will fight, for the right to live in freedom****.

Atsauces

* Jēdziens «sūkātāji» ir žargona leksikas vārds, ar ko apzīmē orālo seksu, kad to sniedz vīriešiem (mēdz saukt arī par felāciju). Šajā rakstā tas un visi citi seksa termini tiek lietoti pārnestā, metaforas nozīmē, atbilstoši publicistiska raksta stilistikai. Šie jēdzieni šajā kontekstā nav jāsaprot burtiskā nozīmē.

** Resursi: links uz G. Balašova videoblogu: http://www.youtube.com/watch?v=zlcMMbl8Z3o

SC cilvēki

**** Tās ir manas tiesības, kuras man devis Dievs. Dzīvot brīvu dzīvi, dzīvot brīvībā. Es cīnīšos par tiesībām dzīvot brīvībā.

Komentāri (492)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu