Pavļuta parādsaistības - 183,3 tūkstoši eiro (25)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušā ekonomikas ministra Daniela Pavļuta parādsaistības, beidzot pildīt amata pienākumus, bija 183,3 tūkstoši eiro, kas ir tikpat, cik sākot darbu ekonomikas ministra amatā, liecina viņa Valsts ieņēmumu dienestā (VID) iesniegtā deklarācija.

Ministrs deklarācijā norādījis, ka ir vienojies ar banku par aizdevuma pamatsummas atmaksas atlikšanu līdz 2014.gada oktobrim, kas ir standarta prakse aizņēmēja ieņēmumu samazināšanās gadījumā.

Skaidras naudas uzkrājumi, kas pārsniegtu 20 minimālās mēnešalgas, Pavļutam nav, savukārt bankā viņš uzkrājis 4307 eiro.

Deklarācijā minēts, ka Pavļuts ir 1423 eiro vērtu kapitāldaļu turētājs uzņēmumā «Zeno Consulting», viņam pieder divi dzīvokļi un zeme. Pavļuta īpašumā, beidzot pildīt ekonomikas ministra amata pienākumus, bija arī četrvietīga airu laiva, bet citu transporta līdzekļu viņam nebija.

Saskaņā ar deklarāciju, Pavļuts no šā gada sākuma līdz 22.janvārim, kad atstāja ekonomikas ministra amatu, nopelnījis 5059 eiro, no kuriem 5023 eiro izmaksāti algā no Valsts kancelejas.

Savukārt Pavļuta 2013.gada deklarācija liecina, ka ekonomikas ministra amatā viņš pērn nopelnīja gandrīz 21 tūkstoti latu (29,9 tūkstošus eiro), tādējādi Pavļuta vidējā mēnešalga pērn bija 1749,9 lati (2489,9 eiro).

Valsts kancelejā aģentūrai BNS paskaidroja, ka 5023 eiro, kas Pavļutam izmaksāti algā Valsts kancelejā par darbu šogad, ietver mēnešalgu ekonomikas ministra amatā, kompensāciju par neizmantotajām atvaļinājuma dienām un atlaišanas pabalstu vienas mēnešalgas apmērā - 2499 eiro.

Pavļuts ekonomikas ministra amatā strādāja no 2011.gada 25.oktobra līdz 2014.gada 22.janvārim.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu