Olšteins neatklāj, vai pievienosies «Vienotībai» (53)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Tā saucamās Olšteina grupas līderis Klāvs Olšteins pagaidām vēl neatklāj, ar kuru politisko spēku plāno saistīt savu tuvāko nākotni. Viņš sarunā ar TVNET teica, ka lēmumu pieņems martā.

Jautāts par turpmāko rīcību, Olšteins apgalvoja, ka patlaban vēl galīgais lēmums neesot pieņemts. Tiklīdz tas būs izdarīts, tā viņš informēšot sabiedrību.

Tas varētu notikt marta laikā, noteikti līdz Eiropas Parlamenta vēlēšanām.

Līdz šim medijos izskanējušās ziņas, ka lielākā daļa «Olšteina grupas» plānojot iestāties «Vienotībā», politiķis nodēvēja par nepilnīgām.

Politiku pamest neplāno

Viņš atturējās izteikties par iespējamiem savas rīcības variantiem, jo vēlas izvairīties no dažādām interpretācijām.

Olšteins apstiprināja, ka patlaban ir skaidrs, ka viņš tuvākajā laikā vēlas turpināt darboties Latvijas politikā, lai virzītu tās domas un idejas, par ko iestājies līdz šim.

Viņš neplāno dibināt savu partiju,

kā to iecerējis bijušais tieslietu ministrs Jānis Bordāns un citi sabiedrībā zināmi cilvēki.

Trīs plānojot iestāties «Vienotībā»

Tuvojoties Saeimas vēlēšanām, trīs no sešiem «Olšteina grupas» Saeimas deputātiem plāno iestāties partijā «Vienotība», vakar vēstīja Latvijas Televīzija.

«Vienotībā» grasoties iestāties deputāti Jānis Upenieks, Jānis Junkurs un Viktors Valainis, Gunārs Rusiņš plānojot pievienoties «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK, Elīna Siliņa vēl domājot, vai palikt politikā.

Šie seši deputāti uzreiz pēc 11.Saeimas vēlēšanām pameta Valda Zatlera veidoto Reformu partiju.

Vēlāk šie deputāti Zatlera reformu partiju un «Vienotību» pametušā politiķa Olšteina vadībā nodibināja biedrību «Brīvie demokrāti», par savu galveno mērķi deklarējot Latvijas ekonomikas «restartēšanu».

Komentāri (53)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu