Nelegālā Dienvidāfrikas zeltraktuvē iesprostotie cilvēki izglābti (7)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dienvidāfrikā nelegāli ierīkotā zeltraktuvē, kur bija iesprostoti apmēram 200 zeltraču, visi svētdien tika izglābti, paziņoja ārkārtas situāciju dienesti.

Iepriekš bija ziņots, ka izglābti 11 no iesprostotajiem zeltračiem. «Mēs līdz šim esam izglābuši 11, neviens no viņiem nav ar redzamiem ievainojumiem, tomēr viņu stāvokli novērtē mediķi,» pastāstīja privātā glābšanas dienesta ER24 pārstāvis Rasels Meirings.

«Mēs esam sazinājušies ar apmēram 30 iesprostotiem kalnračiem. Viņi mums pateica, ka zemāk par viņiem ir [iesprostoti] vēl 200,» pirms glābšanas darbu sākuma bija paziņojis ER24 preses sekretārs Verners Vermāks. Varas iestādes gan ziņojušas par tikai 30 iesprostotajiem.

Zeltrači sestdien nokāpa raktuvē, kas ir nelegāli ierīkota aiz kriketa laukuma Benoni rajonā uz austrumiem no Johannesburgas. Viņi tika iesprostoti nokrituša klintsakmeņa dēļ.

Policija uzzināja par notikušo, kad garāmgājējs tai pasacīja, ka dzirdējis kliedzienus no pazemes.

Policija paziņoja, ka izglābtie tiks aizturēti par nelegālu kalnrūpniecību un ielaušanos svešā īpašumā. «Pazemē vēl ir vairāki no viņiem, kas atsakās nākt ārā, baidoties no aizturēšanas,» sacīja policijas preses sekretārs Maks Mngomezulu.

Dienvidāfrikas dārgmetālu raktuves ir dziļākās pasaulē, un tajās bieži notiek katastrofas. Pirms divām nedēļām vismaz astoņi strādnieki gāja bojā, kad zemestrīce izraisīja pazemes ugunsgrēku firmas «Harmony Gold» zeltraktuvē uz rietumiem no Johannesburgas.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu