«Triatel» plāno straujāk attīstīt nišas biznesu; nekonkurēs ar nozares līderiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Telekomunikāciju operators «Triatel» arī turpmāk neplāno konkurēt ar nozares lielā trijnieka kompānijām, bet gan attīstīt savu nišas biznesu, tostarp interneta piedāvājumu laukos, kur citi operatori to nevar piedāvāt, par to informēja AS «Telekom Baltija» valdes priekšsēdētājs Viktors Topors.

Līdz ar to mērķis nav arī būtiski palielināt esošo 50 000 klientu skaitu, bet gan piedāvāt klientiem labāku apkalpošanas servisu. «Triatel» ir gatavs attīstīt sadarbību ar nozares operatoriem, piemēram, «Lattelecom».

Topors norādīja, ka «Triatel» ir 16 reižu mazāks resurss nekā lielajiem tirgus spēlētājiem, līdz ar to kompānija atrodas citā svara kategorijā. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka kompānija ir aktīva un dzīva un turpinās piedāvāt bezvada internetu tur, kur citi nevarēs «izbraukt». Tāpat tikšot turpināta sadarbība ar nozares operatoriem, dodot savus resursus konkrētu pakalpojumu sniegšanā. Topors uzsvēra, ka esošie klienti arī netikšot aizmirsti. Tikšot strukturizēta pakalpojumu sniegšanas organizēšana - plānots atteikties no standarta pieejas un orientēties uz ātru klientu problēmu atrisināšanu.

Tā kā kompānijai esot laba sadarbība ar piegādātāju no Ķīnas, paredzēts klientiem piedāvāt arī elektroniskās preces, aksesuārus un interneta pieslēgumu no viena piegādātāja. Plānota tirdzniecības sistēma pēc interneta veikala principa ar ērtu piegādi un reģionālo darbinieku palīdzību.

Tāpat tiks meklētas iespējas tādā nišas biznesā kā bezvada interneta piedāvājums, piemēram, transporta līdzekļos. Jau tagad kompānija piedāvā interneta pakalpojumus vilcienos uz Sanktpēterburgu un Maskavu, tiesa, līdz robežai.

Topors arī skaidroja, ka «Triatel» ir Latvijas kompānija un tai nav ārvalstu kapitāla. Savulaik kompānija izmantojusi Eiropas Savienības (ES) līdzekļus tīkla veidošanā. No ieguldītās naudas ES iegūti 33%. Viņš nenoliedz, ka kompānija plāno piedalīties frekvenču izsolēs, taču atzīst, ka lielajiem spēlētājiem te varētu būt priekšrocības.

Topors, vērtējot «Latvijas Mobilā telefona» (LMT) stratēģiju, atzina, ka, viņaprāt, tā nav īpaši perspektīva, taču atzina, ka, ja LMT būs gudrs, tā sadarbosies ar «Triatel». Ar «Lattelcom» sadarbība turpinoties, taču tā varētu būt plašāka, ņemot vērā, ka kompānija var piedāvāt dažādus tehnoloģiskus risinājumus. Vienlaikus pastāvot politiskie un ekonomiskie aspekti, kas šos procesus bremzējot.

Kompānija laukos izskatot sūdzības, ja interneta ātrums ir fiksēts zemāks par trīs megabitiem sekundē. Turpināšoties klientu piesaiste, taču mega reklāmu kampaņas nav plānotas, jo tās neesot efektīvas. Laukos uzmanību labāk varot piesaistīt, piemēram, ar publikāciju reģionālajā avīzē. Bezvada interneta nodrošinājums izmaksājot ap 20 eiro mēnesī un apjoms nav ierobežots. Viņš norādīja, ka cenas netiks paaugstinātas, lai tās būtu klientiem pieejamas. Tajā pašā laikā Topors atzina, ka lauki paliek aizvien tukšāki, un potenciālo klientu skaits varētu būt neliels.

Kā ziņots, janvāra beigās darbu «Telekom Baltija» valdē pārtrauca līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Raimonds Peļņa, kura pienākumus pārņēmis līdzšinējais valdes loceklis Topors. Uzņēmuma valdē no jauna iecelts Vladimirs Torčiks, darbu valdē turpina arī Aleksandrs Rehters un Mihails Zotovs.

Peļņas atcelšana no valdes priekšsēdētāja amata bija uzņēmuma padomes lēmums, padome acīmredzot nebija apmierināta ar viņa līdzšinējo darbību, iepriekš sacīja Zotovs. Savukārt pats Peļņa aiziešanas iemeslus nekomentēja.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, «Telekom Baltija» apgrozījums pēdējo piecu gadu laikā sarucis gandrīz uz pusi un 2013.gadu uzņēmums noslēdza ar 4,97 miljonu eiro apgrozījumu un 470 000 eiro zaudējumiem. Līdz tam uzņēmums bija strādājis ar peļņu.

AS «Telekom Baltija» ar zīmolu «Triatel» Latvijas telekomunikāciju tirgū darbojas jau 15 gadus, piedāvājot mobilos bezvadu datu pārraides pakalpojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu