«Zaķu dienas» izveidotāja: Personas, kuras tikās ar Ušakovu, nepārstāv mūsu viedokli

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Personas, kuras saistībā ar pretenzijām pret biļešu cenu paaugstināšanu Rīgas sabiedriskajā transportā vakar tikās ar galvaspilsētas mēru Nilu Ušakovu (SC), nepārstāv sabiedriskās iniciatīvas «1.februāris - zaķu diena - visiem!» («Zaķu diena») ierosinātāju viedokli, aģentūrai LETA pauda «Facebook» grupas «Zaķu diena» izveidotāja Rita Korznikova.

Viņa skaidroja, ka lielākā daļa grupas jau uzreiz neatbalstīja tikšanos, ko privāti piedāvājusi Rīgas mēra bijusī sieva Jeļena Ušakova. «Zaķu diena» vēlējusies, lai viss notiek atklāti un publiski internetā. Līdz ar to Kristīnas Mihailovas publiski paustais pēc tikšanās ar Ušakovu nav uztverams kā «Zaķu dienas» iniciatīvas ierosinātāju viedoklis, sacīja Korznikova.

Viņa uzsvēra, ka nevēlas, lai publiskajā telpā izskan viedoklis, ka visa grupa «palikusi apmierināta pēc diskusijas ar Ušakovu», jo šādu viedokli paudusi tikai viena grupas sekotāja un nav zināms, kuras bija vēl trīs personas, kas ieradās uz tikšanos. Mihailova pēc vakar paustā izdzēsta no grupas, norādīja Korznikova.

Kā ziņots, četri «Zaķu dienas» pārstāvji, kuri bija ieradušies uz tikšanos ar Ušakovu, saņēmuši atbildes uz viņus interesējošajiem jautājumiem un kopumā ar tikšanos ir apmierināti, vakar sacīja viena no «Zaķu dienas» dalībniecēm Mihailova.

Viņa pastāstīja, ka tikšanās noritēja brīvas diskusijas formā, mēram atbildot uz aktīvistu jautājumiem par biļešu cenu paaugstināšanu sabiedriskajā transportā. Mihailova sacīja, ka mēram tika uzdoti jautājumi, kas interesējuši visus - gandrīz 6000 - iniciatīvas pārstāvjus. Visvairāk aktīvistus interesēja jautājums par jaunā tarifa veidošanos un domes noteiktajām atlaidēm, proti, kas lemj par šīm atlaidēm un ar kādu pamatojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu