Brigmanis: «Vienotība» ir apspēlējusi Reformu partiju (29)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

«Vienotība» faktiski ir apspēlējusi Reformu partiju (RP), skaļi pasludinot to par stratēģisko partneri, - LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Pasludinot RP par stratēģisko partneri, «Vienotība» devusi tai cerības par tuvināšanās procesu, bet reāli par to nekas neliecina. «Vienotība» interesējas tikai par atsevišķu RP biedru iesaistīšanu «Vienotībā», nevis par visu partiju kopumā, uzskata Brigmanis.

«Ir jūtams [RP biedros] nolemtības sindroms,» sacīja Brigmanis.

Kopumā jauno valdību politiķis vērtēja atzinīgi, tā atšķiroties no iepriekšējās. Pēc Brigmaņa teiktā, iepriekšējā valdībā bija drūmas sejas un skatieni citam uz citu. «Tagad sēž, skatās atklāt cits citam acīs, bet kas notiek [katram] aiz ādas, to jau neviens nezina,» norādīja ZZS frakcijas vadītājs.

Viņaprāt, esot interesants Nacionālās apvienības paziņojums, ka ekspremjeram Valdim Dombrovskim (V) ir jāatvainojas bijušajai kultūras ministrei Žanetai Jaunzemei-Grendei. «Es neko tādu nebūtu paziņojis,» piebilda Brigmanis.

Jau ziņots, ka Latvijas Nacionālās operas (LNO) audita rezultāti ir apstiprinājuši, ka bijušā operas vadītāja Andreja Žagara laikā sistemātiski un ilgstoši pieļauti dažādi būtiski pārkāpumi. «Šie rezultāti vienlaikus parāda arī to, ka Dombrovskis, kurš bijušo kultūras ministri Jaunzemi-Grendi no amata atbrīvoja par mēģinājumu sakārtot situāciju operā, pieļāvis kļūdu,» uzsver nacionālā apvienība un sagaida Dombrovska atvainošanos bijušajai kolēģei.

Arī Laimdota Straujuma (V) atšķiras no iepriekšējā premjera Valda Dombrovska, lai gan daudz vēl paļaujas uz partijas biedru viedokli. «Viņa [Straujuma] ir atvērta, komunikabla, koleģiāla premjerministre, Dombrovskis bija askētiskāks un sausāks,» sacīja Brigmanis.

Vaicāts par Dombrovska izredzēm Eiroparlamenta vēlēšanās, Brigmanis sacīja, ka tikai priecātos par viņa veiksmi un iespējām jaunai karjeras izaugsmei. «Daudzi politiķi šeit būtu tikai priecīgi, ja viņš būtu prom acīm,» sacīja politiķis, norādot, ka Dombrovskis ir spēcīgs spēlētājs politikā un Latvijai varētu daudz dot arī no Briseles.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu