VP aicina iedzīvotājus izplatīt Imantas pedofila portretu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Valsts policija par iespējamo Imantas pedofila uzbrukumu autobusā uzzināja pagājušo sestdien, 14. februārī, ziņo Valsts policijas pārstāve Sigita Pildava. Savukārt medijiem par šo gadījumu tika ziņots pirmdienas vakarā, 16. februārī. Izņēmums bija Latvijas televīzijas ziņu raidījums «Panorāma», kas par notikušo uzzināja ātrāk, jo medijs veidoja sižetu par pedofilu un saņēma informāciju ātrāk, jo policijai tika uzdoti jautājumi vēl pirms kopējā paziņojuma.

Kā ziņojām, pagājušās nedēļas nogalē kāds vīrietis no autobusa centās ar varu izvilkt mazu meitenīti. Viņa centienus apturēja kāda pasažiere, kamēr citi pasažieri uz notikušo vienaldzīgi noskatījās. Valsts policija (VP) uzzināja par notikušo pagājušās nedēļas brīvdienās, kad cietušās māte vērsās policijā ar iesniegumu sākt kriminālprocesu.

VP Sabiedrisko attiecību nodaļa par notikušo uzzināja vien pirmdien, tāpēc medijiem informāciju par notikušo sniedza pirmdienas vakarā.

Tomēr VP pārstāvis Dairis Anučins TVNET skaidro, ka policijai ir tiesības arī neziņot par dažāda veida pārkāpumiem plašsaziņas līdzekļiem, lai tas netraucētu izmeklēšanai. Viņaprāt, VP strādā operatīvi un medijiem par iespējamā Imantas pedofila atkārtotu uzdarbošanos tika paziņots laicīgi.

Anučina teikto apstiprina VP pārstāve Pildava, piebilstot, ka Valsts policijai nav medijiem jāsniedz pārskats par savām darbībām.

Policijas pārstāvis aicina iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un ziņot par jebkāda veida pārkāpumiem policijai. Tai skaitā Pildava aicina ikvienu izdrukāt pedofila portretus un pielīmēt pie savas mājas žoga vai kāpņu telpas durvīm.

Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA apliecināja, ka kādā autobusā Imantā skolniecei uzmācies vīrietis, taču viņa nav cietusi no seksuālas vardarbības. Par notikušo ir sākts kriminālprocess.

Foto: Valsts policija

Tiesībsargājošā iestāde neizslēdz versiju, ka uzbrucējs bijis tā dēvētais Imantas pedofils.

VP informēja, ka šobrīd tā saucamajā Imantas pedofila lietā izmeklētāji turpina aktīvi strādāt un pārbauda ikvienu «informācijas drupatu», tomēr policija atzīst, ka zvani no iedzīvotājiem pēdējā laikā tiek saņemti arvien retāk, arī iepriekš sagatavotās skrejlapas Imantā manāmas vien pie dažām ēkām.

Policija atkārtoti lūdz iedzīvotāju palīdzību skrejlapu izplatīšanā un drošības jautājumu pārrunāšanā ar savām atvasēm.

Šāda veida noziedznieki visērtāk jūtas, ja par viņiem neviens nedomā, par to liecina arī tas, ka starp iepriekšējiem uzbrukumiem varmāka ir ievērojis ilgu pārtraukumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu