Kamerūnas armijas un «Boko Haram» sadursmēs krituši teju 100 cilvēki

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kamerūnas armijas sadursmēs ar islāmistu grupējumu «Boko Haram» ir krituši 86 šā grupējuma kaujinieki un pieci armijas karavīri, un armija arī aizturējusi 1000 cilvēkus aizdomās par saistību ar «Boko Haram», paziņoja Aizsardzības ministrija.

Sadursmes Vazas reģionā netālu no Nigērijas robežas notika laikā, kad vairāku Āfrikas valstu līderi risināja sarunas par cīņu pret Nigērijā bāzēto «Boko Haram».

«Boko Haram», kas kopš 2009.gada veic uzbrukumus Nigērijā, pēdējā laikā paplašinājis savu darbību arī uz kaimiņvalstīm, sevišķi Kamerūnu un Čadu. Tā uzbrukumos ir nogalināti 13 tūkstoši cilvēku.

10 valstu pārstāvji, pirmdien tiekoties Kamerūnas galvaspilsētā Jaundē Centrālāfrikas valstu ekonomiskās kopienas (ECCAS) rīkotā sanāksmē, aicināja starptautisko sabiedrību sniegt lielāku atbalstu cīņai pret islāmistiem.

Nigērija ir nolēmusi pārcelt prezidenta un parlamenta vēlēšanas no 14.februāra uz 28.martu, kā iemeslu minot drošības apsvērumus saistībā ar cīņu pret «Boko Haram». Nigērija nepiedalījās ECCAS sanāksmē, jo nav šīs organizācijas dalībvalsts.

Čada, Kamerūna, Nigēra un Nigērija ir izveidojušas militāru aliansi cīņai pret «Boko Haram».

Grupējums «Boko Haram», kura nosaukums tulkojumā no hausu valodas nozīmē «Rietumu izglītība ir grēks», vēlas plašāku šariata (islāma likumu) lietošanu un kopš 2009.gada ir noslepkavojis tūkstošiem cilvēku Nigērijas ziemeļos un vidienē. Tas rīko uzbrukumus galvenokārt baznīcām, mācību iestādēm, bāriem, policijai, armijai, politiķiem, sabiedriskiem un reliģiskiem līderiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu