Straujuma: jācer, ka misēklis ātrajā palīdzībā neliegs saņemt kvalitatīvus pakalpojumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma cer, ka misēklis ar neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnu iepirkumu neliegs iedzīvotājiem saņemt kvalitatīvus pakalpojumus.

Premjerministre jau iepriekš izteikusies, ka veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) ir pilnībā atbildīgs par kārtības maiņu saistībā ar neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnu pakalpojuma nodrošināšanu Rīgas reģionā.

Straujuma sagaida, ka nekas neietekmēs iedzīvotāju iespējas saņemt kvalitatīvus neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumus, aģentūrai LETA teica premjerministres preses sekretāre Aiva Rozenberga.

Kā ziņots, Belēvičs uz nenoteiktu laiku apturējis 30 ātrās medicīniskās palīdzības automašīnu iegādi Rīgas reģionam. Iepirkums apturēts, jo atklājies, ka tas izsludināts nepareizi.

Valdība 13.janvārī atbalstījusi veselības ministra ieceri nodrošināt ātrās palīdzības automašīnas, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Rīgas reģiona centram iegādājoties tās līzingā. Tomēr atklājies, ka finanšu līzinga izmantošana ātrās palīdzības auto iepirkumā nav iespējama, jo to neļauj likums, bet otrs līzinga veids - operatīvais līzings - nav valsts interesēm atbilstošs, jo pēc noteikta ātrās palīdzības mašīnu izmantošanas laika tās būtu jāatdod atpakaļ ražotājam.

Līdz ar to par spēku zaudējušu kļūst iepriekš 2014.gada 9.septembrī izsludinātais konkurss par medicīnisko transportlīdzekļu un to vadītāju nodrošināšanu Rīgas reģionam ārpakalpojumā, kurš tika pārtraukts pagājušā gada 29.decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu