Bijušais SFV vadītājs Dominiks Stross-Kāns stājas tiesas priekšā par sutenerismu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītājs Dominiks Stross-Kāns pirmdien stājās tiesas priekšā par apsūdzībām sutenerismā.

Stross-Kāns tiek apsūdzēts par dalību sutenerisma tīklā, kas algoja prostitūtas seksa ballītēm Briselē, Parīze un Vašingtonā.

Pavisam lietā apsūdzības ir izvirzītas pret 14 cilvēkiem - viesnīcu menedžeriem, policijas darbiniekiem un bordeļa īpašniekam.

«Jūs tiekat apsūdzēts par palīdzēšanu septiņām personām un kūdīšanu tās uz prostitūciju starp 2008.gada 29.martu un 2011.gada 4.oktobri un šo pašu personu noalgošanu un mudināšanu uz prostitūciju,» Strosam-Kānam paziņoja tiesnesis Bernārs Lemers.

Francijā prostitūcija ir legāla, bet par sutenerismu, tai skaitā prostitūcijas veicināšanu un finansiāla labuma gūšanu, draud ievērojams cietumsods.

Strosam-Kānam draud līdz 10 gadus ilgs cietumsods.

Stross-Kāns atzinis, ka ir piedalījies ballītēs ar prostitūtu piedalīšanos Francijā un ASV, tomēr uzstāj, ka neesot zinājis, ka daļai no sievietēm tiek maksāts par dalību tajās.

Stross-Kāns pēdējo gadu laikā ir bijis iesaistīts vairākos seksa skandālos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu