Rēzeknē atkal ir četras ātrās palīdzības mašīnas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopš mēneša sākuma mediķi Rēzeknē visu diennakti sniedz pakalpojumu ar četrām ātrās palīdzības mašīnām, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Rēzeknes darbinieku arodorganizācijas priekšsēdētājs Roberts Uškāns.

Līdz šim četras NMPD ekipāžas izbraukumos uz izsaukumiem devās tikai pa dienu, savukārt naktī dežurēja trīs mediķu brigādes.

«NMPD vadītājs Armands Ploriņš ir izpildījis savu solījumu, ka no 1.februāra Rēzeknē mediķi atkal sniegs pakalpojumu ar četrām ātrās palīdzības mašīnām,» teica Uškāns.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Rēzeknē notikušajā NMPD Rēzeknes darbinieku arodorganizācijas sanāksmē ar balsu vairākumu klātesošie atturējās no neuzticības izteikšanas dienesta vadītājam Ploriņam.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Uškāns, sēdē piedalījās vairākums no arodorganizācijas biedriem un domas par neuzticības izteikšanu esot dalījušās. Tomēr aizklātā balsojumā arodorganizācija lēma, ka atturēsies no neuzticības izteikšanas Ploriņam.

Kā ziņots, 15.janvārī par neuzticības izteikšanu NMPD vadītājam vienbalsīgi nobalsoja Rīgas reģiona dienesta arodorganizācija, kā arī Kurzemes, Vidzemes un Zemgales reģiona arodorganizācijas. Latgales arodorganizācijas pārstāvji uz sapulci nebija ieradušies.

Iemesls šādam lēmumam esot iespējama finanšu līdzekļu nelietderīga izmantošana, ko dienestā veiktajā revīzijā atklāja Valsts kontrole, nepietiekamais atalgojums darbiniekiem, kā arī vadības ilgstoša nespēja atrisināt darbinieku trūkuma jautājumu, aģentūru LETA informēja NMPD Rīgas reģiona arodorganizācijas vadītājs Aleksejs Baranovs.

Šī paša iemesla dēļ NMPD arodorganizācijas veselības ministram Guntim Belēvičam (ZZS) iesniegušas lūgumu izvērtēt NMPD vadītāja atbilstību amatam.

Savukārt Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) 26.janvārī nosūtījusi NMPD vadītājam vēstuli ar aicinājumu mainīt situāciju, kad nereti neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes uz izsaukumiem dodas nepilnā sastāvā. Vēstulē Ploriņš aicināts atklāti pateikt, ka dienestā trūkst darbinieku, un apņemties situāciju ar nepilnajām brigādēm mainīt.

Ja situācija neuzlabosies, arodbiedrība apsver iespēju vērsties tiesībsargājošajās iestādēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu