ASV atsauc 2 miljonus auto drošības spilvenu defekta dēļ

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV transporta drošības institūcijas otro reizi ir atsaukušas vairāk nekā divus miljonus autobūves kompāniju «Toyota», «Chrysler» un «Honda» automašīnu drošības spilvenu defekta dēļ.

ASV Nacionālā autoceļu satiksmes drošības administrācija (NHTSA) paziņoja, ka automašīnu atsaukšana sekoja pēc tam, kad apmēram 40 automašīnās, kas bija salabotas pēc iepriekšējās atsaukšanas, negaidīti nostrādāja drošības spilveni.

«Diemžēl, tā ir ļoti sarežģīta problēma klientiem, kuriem ir jāatgriežas pie sava tirgotāja vairāk nekā vienu reizi,» paziņoja NHTSA administrators Marks Rosekainds.

«Tas ir neatliekams drošības jautājums un visiem klientiem, kuru transportlīdzekļi tika atsaukti iepriekš, ir jāveic šos uzlabojumus,» viņš piebilda.

Ir paredzēts atsaukt «Acura MDX», «Dodge Viper», «Jeep Grand Cherokee», «Jeep Liberty», «Honda Odyssey», «Pontiac Vibe», «Toyota Corolla», «Toyota Matrix» un «Toyota Avalon» markas automašīnas.

Kopumā ir atsaukti apmēram 20 miljoni automašīnu, kurās ir izmantoti Japānas kompānijas «Takata» drošības spilveni. «Takata» drošības spilvenu defektu dēļ ir gājuši bojā pieci cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu