Rīgā pie ASV vēstniecības žoga piestiprināts plakāts «Melnādaino dzīvības ir svarīgas»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Šopēcpusdien Rīgā pie ASV vēstniecības Latvijā žoga piestiprināts plakāts ar saukli «Melnādaino dzīvības ir svarīgas» angļu valodā, apliecināja vēstniecības mediju asistents Raimonds Andžāns.

Pagaidām nenoskaidrotas personas uz vēstniecības žoga izvietojušas plakātu uz kura ar zilu krāsu uzrakstīts «Antifa» un «#BlackLiveMatter» jeb «Melnādaino dzīvības ir svarīgas», kas bieži izmantots protestos ASV pēc 9.augusta, kad 28 gadus vecs baltādainais policists Fērgusonā nošāva 18 gadus veco melnādaino Maiklu Braunu.

Tāpat uz plakāta redzama abreviatūra A.C.A.B., jeb «All Cop[per]s Are Bastards» - «Visi pogainie ir izdzimteņi».

Andžāns skaidroja, ka Valsts policija ir informēta par novietoto plakātu un plāno to noņemt.

«Šajā gadījumā mums nav informācijas par to, kas šo plakātu ir novietojis un kāpēc,» viņš piebilda.

Jau ziņots, ka ASV daudzviet notikuši protesti, kurus izraisīja zvērināto lēmums neizvirzīt apsūdzības 28 gadus vecajam baltādainajam policistam, kurš 9.augustā Fērgusonā nošāva 18 gadus veco melnādaino Maiklu Braunu. Zvērinātie norādīja, ka policists rīkojies pašaizsardzības nolūkos un nav apsūdzams noziegumā.

Šis gadījums un citi līdzīgi incidenti izraisīja plašus protestus ASV.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu