Rolls-Royce Ghost sagatavota «īpašā» versija (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rolls-Royce

Autobūves un roku darba tradīcijām bagātais britu uzņēmums Rolls-Royce Motor Cars ir sagatavojis sava modeļa Ghost speciālversiju V-Specification.

V-Specification uzlabojumi tiks piedāvāti gan standarta Ghost (riteņu bāze – 3295 mm, kopējais garums - 5399 mm), gan arī modelim ar pagarināto riteņu bāzi (riteņu bāze – 3465 mm, kopējais garums - 5569 mm).

Pēc kompānijas bosa Torstena Miller Ētvēsa teiktā ierobežotā Ghost speciālsērija lielā mērā radīta, godinot modelim uzstādītā 6,6 litru V12 turbodzinēja izsmalcinātību un veiktspēju. Kad Ghost ieraudzīja dienas gaismu 2009.gadā, tas bija pilnīgi jauns dzinējs, kurš apvienoja veiktspēju un ekonomiskumu, un lielajam limuzīnam nodrošināja zīmola cienīgas, nepiespiestas gaitas īpašības.

Kaut arī standarta Ghost pašmasa sasniedz 2360 kg, bet versijā ar pagarināto riteņu bāzi – 2420 kg, auto ir apskaužami dinamisks. V12 dzinējs, kurš attīsta 560 ZS, vairāk nekā piecus metrus garo sedanu līdz 100 kilometriem spēj paātrināt 4,9 sekundēs. Garajai versijai nepieciešamas precīzi piecas sekundes.

V specifikācijā Rolls-Royce inženieri 12 cilindros atrod vēl 30 zirgspēkus un auto kļūst vēl mazliet spraunāks. Cik tieši un kā tas atspoguļojas dinamikas ciparos, kompānija gan neatklāj.

Speciālsērijas modelim Rolls-Royce piedāvā izvēlēties piecas speciāli piemeklētas virsbūves krāsas. Bet, ja pircējs vēlas un tādas ir viņa tiesības, maksājot vairāk nekā 200 tūkstošus eiro, Rolls-Royce Ghost V-Specification ārienei var piemeklēt jebkuru no kompānijas piedāvātajiem 44 000 krāsu toņiem. Tāpat var izvēlēties uzstādīt redzamus izpūtēja uzgaļus ar hroma pārklājumu un daļēji pulētus 21 collas riteņu diskus.

Salonā V-Specification modeļa statusu apliecina virkne atbilstošu uzrakstu un speciāli dizainēts pulkstenis melnā ietvarā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu