Partijas vērtēs Straujumas piedāvāto valdību; pagaidām iebildumu nav (39)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Topošās koalīcijas partijas izvērtēs premjera amata kandidātes Laimdotas Straujumas («Vienotība») jauno nākamās valdības sadalījumu; vismaz pagaidām iebildumu partijām nav. Straujuma ceturtdien uzsvēra, ka šobrīd piedāvātais ministriju sadalījums ir vienīgais un nākamais būs pirmdien, kad topošās koalīcijas partijas tiksies Ministru kabinetā.

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) jauno valdības modeli apspriedīs valdes sēdē, kas notiks pirmdien, precīzs laiks vēl nav zināms, bet tas būs līdz plkst.11, kad notiks nākamā koalīcijas un Straujumas tikšanās.

«Mēs, protams, respektējam visu mūsu apvienībā ietilpstošo partiju viedokļus, turpināsim sarunas. Mēs mēģinām meklēt kaut kādus risinājumus, bet par konkrēto piedāvājumu mēs izdiskutēsim savā valdē, vai tas būs pieņemams vai nebūs pieņemams. Un tad mēs arī pirmdien nāksim klajā ar viedokli,» ceturtdien žurnālistiem sacīja ZZS valdes priekšsēdētājs Uldis Augulis.

Reformu partija (RP) nākamās valdības ministriju sadali vērtē kā likumsakarīgu un to vēl pārrunās partijas valdes sēdē ceturtdien plkst.17

«Es vērtēju šādu valdības veidošanas principu kā likumsakarīgu, jo mēs redzējām, ka, pieejot tīri matemātiski valdības veidošanai, galu galā mēs ne pie kā nespējam nonākt. Šajā gadījumā, ievērojot principu, ka partija turpmāk arī atbild par tām jomām, kur partijai ir profesionāli un strādājoši ministri, protams, tas ir loģiski. (..) Es pats personīgi, protams, šādu pieeju vērtēju kā ļoti profesionālu,» sacīja RP līderis Edmunds Demiters.

Nacionālā apvienība (NA) ar Straujumas piedāvājumu ir apmierināta, bet sola vēl to vērtēt. «Noteikti mēs arī izvērtēsim šo arī nedaudz modificēto piedāvājumu, bet jāsaprot, ka šis daudz neatšķiras no tā, ko Nacionālajai apvienībai piedāvāja sākotnēji,» norādīja NA Saeimas frakcijas vadītājs Einārs Cilinskis.

Jau vēstīts, ka Straujuma ceturtdien nāca ar jaunu piedāvājumu partijām par nākamās valdības sastāvu. ZZS pārraudzībā varētu būt Labklājības ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija un Zemkopības ministrija. NA pārraudzībā varētu būt Kultūras ministrija, Tieslietu ministrija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Savukārt RP piedāvāts pārraudzīt Iekšlietu ministriju, Ārlietu ministriju un Ekonomikas ministriju, bet «Vienotībai» - Veselības ministriju, Aizsardzības ministriju, Satiksmes ministriju un Finanšu ministriju.

Komentāri (39)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu