Melbārde gatava turpināt strādāt arī nākamajā valdībā (15)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Nacionālās apvienības (NA) virzītā kultūras ministre Dace Melbārde gatava turpināt strādāt arī prezidenta nominētās premjera amata kandidātes Laimdotas Straujumas («Vienotība») vadītā valdībā; to viņa arī apliecinājusi NA valdei.

Viņa norādīja, ka arī nākamajā valdībā turpinās strādāt pie jau iesāktajiem darbiem, kurus viņa definējusi oktobrī, stājoties amatā.

«Tie ir saistīti ar «Rīgas 2014» īstenošanu, Latvijas Nacionālās bibliotēkas darbības uzsākšanu. Šobrīd aktualizējusies arī Nacionālās operas finansiālās situācijas stabilizēšana un panākšana, ka tā strādā uz caurspīdīgākiem un plānveidīgākiem pamatiem. Arī kultūrkapitāla fonds ir viena no prioritātēm. Kultūras finansējumam vajadzētu būt prognozējamākam ilgtermiņā, jo bieži vien daudzas kultūras lietas ir saistītas ar ilgāku laika periodu, piemēram, trīs gadiem. Prioritāte būs arī radošā cilvēka darbības un statuss, arī motivācija un atalgojuma jautājums paliek aktuāls. Visi šie uzdevumi tagad ieguvuši vēl konkrētāku apveidu,» sacīja kultūras ministre.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš pirmdien nominēja Straujumu valdības vadītāja amatam. Straujuma žurnālistiem prognozēja, ka jauno valdību varētu apstiprināt divu līdz triju nedēļu laikā.

Saeima Melbārdi kultūras ministres amatā apstiprināja 31.oktobrī. Iepriekš viņa bija Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore. Lai gan Melbārde iepriekš apliecinājusi, ka iestāsies NA, līdz šim viņa vēl to nav izdarījusi.

Premjers Valdis Dombrovskis («Vienotība») 16.septembrī atbrīvoja no amata kultūras ministri Žanetu Jaunzemi-Grendi un aicināja NA izvirzīt jaunu kandidātu.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu