Eiropas Tautas partijas grupas vadītājs uzslavē Dombrovska sasniegumu (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Saistībā ar Latvijas pievienošanos eirozonai Eiropas Tautas partijas grupas priekšsēdētājs Džozefs Dauls uzslavējis Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V) par Latvijas ekonomikas sasniegumiem.

Apsveikumā Latvijai viņš norāda, ka, pievienojoties eirozonai, Latvija to padarījusi vēl spēcīgāku. «Eirozonas paplašināšanās pierāda mūsu kopīgās valūtas dzīvotspēju un pievilcību,» uzsver Dauls.

Viņš uzsver, ka pāreja no latiem uz eiro ietekmēs ikviena Latvijas iedzīvotāja ikdienu, un nu Latvijas iedzīvotāji turēs savās rokās vienu no veiksmīgākajiem Eiropas Savienības integrācijas sasniegumiem.

Vienlaikus viņš apsveikumā velta atzinīgus vārdus Latvijas premjerministram un viņa paveiktajam. Dauls uzsver, ka Dombrovskis Latvijas valdības vadīšanu uzņēmās laikā, kad Latvijā bija dziļa ekonomiskā krīze, kuras pārvarēšanai bija nepieciešamas smagas reformas, kas arī pavēra Latvijai ceļu uz eirozonu.

Jau ziņots, ka Latvija līdz ar gadumiju kļuva par 18 eirozonas dalībvalsti, nomainot latus pret eiro.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu