Zviedrija pārskatīs aizsardzības sadarbību (8)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrija pārskatīs aizsardzības sadarbību ar citām valstīm, meklējot veidus, kā to stiprināt, sestdien Zviedrijas sabiedriskā radiostacija citēja valsts aizsardzības ministres Karinas Enstremas teikto.

Valsts pašreizējās aizsardzības sadarbības un nākotnes iespēju šajā jomā pārskatīšanu šogad pavasarī pieprasījusi parlamenta komisija, un Enstrema tagad esot izstrādājusi kritērijus tādam pārskatam. Tajā galvenā uzmanība tiks pievērsta sadarbībai ar Ziemeļvalstīm, kā arī Eiropas Savienību un NATO.

Sadarbība ar NATO Zviedrijā tiek vērtēta pretrunīgi, lai gan aizsardzības ministre neprecizēja, kas tieši tiek plānots šajā jomā.

Zviedrija, tāpat kā tās kaimiņvalsts Somija, nav alianses dalībvalsts, lai gan pārējās Ziemeļvalstis ir NATO sastāvā.

«Mēs Ziemeļvalstu sadarbību uzskatām par nozīmīgu. Tomēr mums ir jāatceras, ka tā nav neatkarīgas drošības politiska alternatīva, bet gan visas citas sadarbības, kas notiek, sastāvdaļa,» klāstīja Zviedrijas aizsardzības ministre.

Eiropas aizsardzības sadarbības rezultāts līdz šim nav bijis konkrētāks, bet Enstrema pauda vispārīgi pozitīvu vērtējumu par to. «Mēs varam izmantot resursus, ko izmantojam aizsardzībai un aizsardzības materiāliem, gudrāk, ja sadarbojamies,» viņa paskaidroja.

Ziņojumu par Zviedrijas aizsardzības sadarbību sagatavos bijušais valsts vēstnieks Krievijā Tomass Bertelmans, kam tas jāiesniedz līdz nākamā gada oktobrim.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu