Pieredze ar «scammers» jeb viltus valdzinātājiem - krāpniekiem (87)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/andronicusmax

Tā kā esmu šķīrusies, tad arī esmu gatava jaunām attiecībām. Kad man facebookā atrakstīja kāds ārzemnieks, kurš vēloties iepazīties, loģiski, paskatījos viņa profilu. Sev par lielu pārsteigumu ieraudzīju, ka šim ārzemniekam, kurš ir no Sidnejas, bija tikai 3 (!) draugi, turklāt visas manas kolēģes. Kā tā? Austrālietis «draudzējas» ar sievietēm, kas ne tikai dzīvo citā kontinentā, vienā valstī, bet pat strādā vienā darbavietā? Protams, jautāju to viņam. Ai, viņš esot piegādājis medicīnas aparatūru dažādās valstīs, bijis arī Latvijā, viņam patīkot latvietes. Kā tad! Un visas kolēģes!

Lai arī mana horoskopa zīme ir cita, reiz astroloģe teica, ka 10 mājvietas manā kartē esot Skorpionā. Un Skorpioni ir neatlaidīgi un ar talantu uz izmeklēšanu. Tā nu es nolēmu spēlēt «kaķus un peles», jau saprotot, kas par lietu. Paldies dievam, biju lasījusi par vīriešiem – naudas izkrāpējiem it kā romantiskos nolūkos, tāpēc neuzķēros.

Tos angliski sauc «scammers».

Sāku spēli...

Austrālietim profilā ir 2 bildes, kurās viņš izskatās pēc 40-gadnieka. Taču dzimšanas gadu viņš man atrakstīja kādu ap 60-iem. Viņam vajadzētu būt pāri 50. Ieskatījos otrā bildē, kur bija arī mašīna. Zinu, ka vīrieši kompleksu dēļ liek bildes, kas ir 10 gadus vecas, lai dabūtu jaunākas sievietes, bet kaut kas ar to mašīnu nebija kārtībā. Pārāk jauna, lai bilde būtu 10 gadus veca. Turklāt zinu, ka katram cilvēkam mati ap seju aug atšķirīgi. Citiem ir taisnā līnijā, citiem priekšā tāds kā pīķis. Un

šim «austrālietim» vienā bildē mati auga taisnā līnijā, otrā – ar pīķi uz priekšu.

Jāpiebilst, ka tā otra bilde ar mašīnu bija nedaudz citā profilā un nedaudz miglaina.

Uzrakstīju, ko domāju par bildēm

Jā, tas neesot viņš, tas esot viņa brālis. Atsūtīja kādas sešas citas, kurās bija vīrietis, manuprāt, ap 60 gadiem. Šoreiz noklusēju, jo nesapratu, kur viņš dabūjis tik daudz bilžu ar vienu vīrieti, gaidīju, kas būs tālāk.

Viņa stāsts par ģimeni bija domāts,

lai mani iežēlinātu – kā jau sievieti.

Abi vecāki un brālis gājuši bojā Ņūorleānas plūdos. Īsti nesapratu, kāds tur sakars ar Ņūorleānu, ja viņi dzīvoja Austrālijā. Sieva mirusi pirms trim gadiem. Viņam esot tikai meita. Tādam stāstam nu nekādi nenoticēju.

Man arī ir meita, ko viņš nez kāpēc uzreiz sāka saukt par «mūsu» meitu. Saraucu uzacis, bet neko.

Viņš braukšot pie manis

Biju izbrīnījusies, jo es viņu neaicināju ciemos. Teicu, ka man nav ne brīvas istabas, ne brīvas gultas. Viņš gulēšot viesnīcā.

Viņš arī pirkšot māju manā pilsētā. Biju ļoti izbrīnījusies. Bet, tā kā es neizrādīju interesi par māju (laikam jau kopīgu), tad viņš, manuprāt, sāka domāt citu variantu, kā dabūt naudu. Es gan nevaru iedomāties, kā, iegādājoties māju, viņš tiktu pie manas naudas, ja es nemaz to nepirktu! Man nemaz nav tādas naudas!

Pa ceļam uz Latviju viņš iebraukšot Āfrikā, kur tēvs viņam ir atstājis lielu īpašumu – benzīntanku, ko viņš vēlāk it kā arī pārdeva par 40 miljoniem dolāru. Nu, nu. Paprasīju, kas par pilsētu, kas par benzīntanku. Internetā atradu, ka tajā pilsētā pārdod gan vienu benzīntanku, bet to sauc citādi un arī cena bija cita. Vēl kas – kā es ieliku meklētājā to benzīntanku, man google izmeta lapu ar dažādām viltus lietām, bet pārsvarā tur bija viltus loterijas, viltus adreses, viltus firmas, bet man nebija pacietības starp tām meklēt minēto benzīntanku, tāpat visu sapratu.

Tikko kā viņš ielidojis Āfrikā, tā otrā dienā saslimis ar tīfu un bijis nedēļu slimnīcā. Google! Ir vairāku veidu tīfi. Viens – tas, kas arī ir Āfrikā un izraisa saslimšanu no ērcītēm, ilgst 2 mēnešus, guļot slimnīcā. Ir arī vēdera tīfs, tas ilgst laikam ap nedēļu slimnīcā. Īsti nesapratu, kā šajā stāstā iederas tīfs, bet, iespējams, manis iežēlināšanai. Savādi, bet man nebija žēl. Nu pilnīgi

neviena mana sievietes poriņa vai intuīcija neziņoja, ka viņam tiešām bija tīfs.

Un tad tas notika! Beidzot!

Viņam esot HSBC kredītkarte, benzīntanka pircējs esot bijis amerikānis, kas čeku apmaksājis arī ar HSBC. Un tur, tajā Āfrikā, neesot HSBC bankas. Viņš netiekot pie saviem 40 miljoniem dolāru. Google! Kā tad! Tajā pilsētiņas daļā, kur bija mans «austrālietis», bija tās bankas filiāle vai kas tamlīdzīgs, bija doti arī telefona numuri. Teicu, lai zvana tur. Viņš esot bijis vēstniecībā, neviens viņam nevarot palīdzēt, tikai es. To, vai tādā pilsētā ir Austrālijas vēstniecība, gan nepārbaudīju, jo tik un tā neticēju.

Kurš kaķis? Kurš pele?

Viņam, nabadziņam, tagad jālido uz Angliju, jo tur esot arī tās HSBC bankas, bet ceļš maksājot tik, nakšņošana tik, vairāk naudiņas skaidrā viņam neesot. Pirms tam viņš man vēl jautāja, vai Londona ir pa ceļam uz Latviju... Teicu, lai izmanto i-banku. Viņam tādas neesot. Kā tad! Un esot tipa beidzis biznesa augstskolu. Lai es palīdzot. Kad jautāju, kā, - nu tak ar naudu, protams! Nezinu, kādi konti viņam pēkšņi uzrastos, ja es gribētu pārskaitīt.

Bet man nav naudas. Un bankas nestrādā (pat jāmelo nebija).

Teicu, lai prasa saviem Austrālijas draugiem. Viņam neesot draugu. Vienīgais draugs esot advokāts. Nu, ja jau advokāts ir vienīgais viņa draugs, tad viņam ir jābūt gan advokāta e-pasta adresei, gan telefona numuram. Tad viņam pēkšņi nemaz neesot datora! Kā tad viņš man rakstīja? Facebookā uzrāda, kurš ir iegājis caur web, kurš caur telefonu. Viņš sēdēja pie datora.

Lai es kādam draugam paprasot naudu, paņemot aizņēmumu. Ha! Tagad man nav draugu.

Teicu, lai prasa naudu savai meitai. Meita esot cietumā. Man gan radās jautājums, kurš no viņiem ir cietumā, bet nepajautāju.

Vai man neesot viņa žēl? Diemžēl nebija gan.

Lai es viņam nosūtot naudu, viņš, kad atbrauks, man došot miljonu dolāru.

Viņš zvērot! Es pat nevaru iedomāties, kāda cilvēku kategorija tam noticētu.

Viņš dīca naudu piecas stundas! Es biju tā ļaunā un nereaģēju...

Viņa profilu esmu bloķējusi, nosūdzējusi Facebooka administrācijai par viltus profilu. Taču ir tāda mājaslapa, kur ir «savākti» tā saucamie «scammers». Viņa bildi starp tām bildēm neatradu, arī neieliku, bet tur šo krāpnieku nav pārāk daudz, nav jau arī jēgas, jo viņi tak maina vārdus un bildes. Bet ir arī lapa, kur ir IP adreses šādiem krāpniekiem, tur nu gan varētu to pievienot, bet profilu esmu jau bloķējusi, turklāt arī nemāku to atrast.

Tā ka, mīļās sievietes, esiet izmeklētājas, neticiet visam, ko jums saka.

Varbūt arī tev ir bijusi līdzīga pieredze? Uzraksti: woman@tvnet.lv

Komentāri (87)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu