Dombrovskis neredz iespēju Zolitūdes traģēdijas sabiedriskajai komisijai turpināt darbu (25)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nav iespēju Zolitūdes traģēdijas sabiedriskajai komisijai, no kuras atkāpušies trīs no četriem tās locekļiem, turpināt darbu, aģentūrai BNS sacīja premjers Valdis Dombrovskis («Vienotība»).

«Situācijā, kad gandrīz visi šīs komisijas locekļi ir atkāpušies, pirms vēl komisija bija paspējusi uzsākt reālu darbu, es neredzu iespēju šīs komisijas darbu turpināt,» viņš teica.

Vienīgā komisijas locekle, kas no amata nav atkāpusies, ir bijusī Rīgas apgabaltiesas tiesnese Ināra Šteinerte.

Jau vēstīts, ka pēc vairākiem skandāliem praktiski izjukusi valdības apstiprinātā sabiedriskā komisija Zolitūdes traģēdijas apstākļu izvērtēšanai – vispirms atkāpās tās vadītājs Jānis Kažociņš, bet dienu vēlāk – Baiba Rubesa un Inese Voika.

Komisija tika apstiprināta četru cilvēku sastāvā. Tās dalībnieki atzinuši kļūdas un sabiedrības uzticības zudumu.

Sabiedriskā komisija tika izveidota ar valdības lēmumu, nosakot mērķi nodrošināt vispusīgu 21.novembra Zolitūdes traģēdijas apstākļu izvērtēšanu, kad, sabrūkot lielveikala «Maxima» jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu