KNAB izvērtē izskanējušo informāciju par «Re&Re» ziedojumiem «Vienotībai» (66)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis izvērtēt publiski izskanējušo informāciju saistībā ar būvkompānijas «Re&Re» iespējamiem ziedojumiem partijai «Vienotība», pastāstīja KNAB pārstāve Inta Šaboha.

Izvērtēšana sākta 10.decembrī.

Savukārt Satversmes aizsardzības birojā (SAB) aģentūrai BNS uzsvēra, ka SAB jau iepriekš informējis sabiedrību par Kremļa laikraksta «Rossijskije Vestji» darbības niansēm, proti, tajā tiek ievietoti dažādi Latvijas un Krievijas attiecību aspektiem veltīti raksti, nereti tiek publicēti klaji izdomājumi un fantāzijas, kas parāda Latviju negatīvā gaismā un nodara kaitējumu Latvijas interesēm.

SAB aicina žurnālistus kritiski izvērtēt raksta pirmavotu pirms tā pārpublicēšanas.

Jau vēstīts, ka Krievijas medijos parādās informācija, ka būvkompānija «Re&Re» ilgu laiku ziedojusi naudu partijai «Vienotība». Premjera Valda Dombrovska («Vienotība») sieva Ārija Dombrovska un Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas («Vienotība») vīrs Jānis Āboltiņš esot norādīti kā naudas saņēmēji. Savukārt «Vienotība» pēc saņemtajiem finanšu līdzekļiem lobējusi valsts pasūtījumu būvniecībā. Par šādu informāciju jau esot informēts gan Valsts prezidents Andris Bērziņš, gan Satversmes aizsardzības biroja vadītājs Jānis Maizītis.

Komentāri (66)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu