Seula: Ziemeļkoreja spēj saražot miniatūras kodolierīces

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļkoreja ir sasniegusi «ievērojamu» tehnisko līmeni, kas dod tai iespēju saražot miniatūras kodolierīces, kuras var tikt uzmontētas uz raķetēm, otrdien paziņoja Dienvidkorejas Aizsardzības ministrija.

Ministrija izteica šādu brīdinājumu dokumentā, kuru paredzēts publicēt otrdien, lai gan aizsardzības resora amatpersonas ir izteikušās, ka Ziemeļkoreja vēl nav demonstrējusi savas kodolierīču miniaturizēšanas spējas.

«Ziemeļkorejas spējas miniaturizēt kodolieročus šķiet sasniegušas ievērojamu līmeni,» paziņoja Dienvidkorejas Aizsardzības ministrija.

Jau ziņots, ka Ziemeļkoreja ir veikusi trīs kodolizmēģinājumus, no kuriem pēdējais notika 2013.gada februārī.

Dienvidkorejas Aizsardzības ministrija uzskata, ka Ziemeļkoreja var būt ieguvusi apmēram 40 kilogramus kodolieročiem derīga plutonija, pārstrādājot izlietotas atomdegvielas stieņus, un strādā pie urāna bagātināšanas programmas.

Ziemeļkoreja 2013.gadā atsāka Jongbjonas piecu megavatu kodolreaktora darbību, kurā tiek ražots plutonijs. Šī kodolreaktora darbība no 2007.gada bija apturēta saskaņā ar sešu valstu vienošanos, kas paredzēja sniegt Ziemeļkorejai pārtikas palīdzību apmaiņā pret tās kodolatbruņošanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu