Aptauja: Žagarus šogad pelnījis Dombrovskis, Ušakovs un Bērziņš (27)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Iedzīvotāju ieskatā no sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem žagarus no Ziemassvētku vecīša šogad būtu pelnījis premjers Valdis Dombrovskis (V), Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) un Valsts prezidents Andris Bērziņš. Vienlaikus viņi minēti arī to vidū, kas šogad būtu pelnījuši dāvanu.

«DNB Latvijas barometrs» rāda, ka žagarus, pēc iedzīvotāju domām, visvairāk būtu pelnījis Dombrovskis (12%), Ušakovs (8%) un Valsts prezidents Bērziņš (7%). Nedaudz retāk nosaukts demisionējušies vides un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (4%), Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) (3%), politiķis un jaundibinātās partijas «Latvijas attīstībai» līderis Einars Repše (3%) un labklājības ministre Ilze Viņķele (V) (3%).

Iedzīvotājiem arī tika vaicāts, kuri būtu pelnījuši dāvanas. Visbiežāk jeb 20% gadījumu nosaukts Ušakovs, 7% nosauca Dombrovski, 5% - Ventspils domes vadītāju Aivaru Lembergu («Latvijai un Ventspilij»). Tikai nedaudz retāk par tādiem, kas pelnījuši dāvanas, atzīti arī Valsts prezidents Bērziņš (4%), bijusī valsts kontroliere Inguna Sudraba (4%) un komponists Raimonds Pauls (4%). Citus cilvēkus minēja ne vairāk kā 1%.

Jautājums par to, kuri cilvēki būtu pelnījuši dāvanas un žagarus, bija atvērtais jautājums, kurā iedzīvotājiem netika piedāvāti atbilžu varianti.

Aptauja atklāj, ka iedzīvotāju atbildes atšķiras atkarībā no sarunvalodas ģimenē, piemēram, premjeru Dombrovski apdāvinātu 11% aptaujāto, kuru sarunvaloda ģimenē ir latviešu, bet krieviski runājošo vidū šādu viedokli paudis tikai 1% aptaujāto.

«DNB Latvijas barometrs» ir ikmēneša socioloģiskais pētījums, kurā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgās jomās. Vienlaikus iedzīvotājiem ikreiz tiek uzdots pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi pa mēnesim atspoguļo sabiedrības vispārējā noskaņojuma izmaiņas.

Jaunākās aptaujas dati iegūti pētījumu centra SKDS Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju aptaujā, kas veikta no 1. līdz 17.novembrim. Ar stratificētās nejaušās izlases metodi, veicot tiešās intervijas respondentu dzīvesvietās, tika aptaujāti 1000 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem visā Latvijā.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu