Ēlerte: Rīgas dome nespēj tikt galā ar savas bezatbildīgās kampaņas sekām (72)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lēmums noteikt pārejas periodu «Rīdzinieka kartes» ieviešanā liecina, ka Rīgas dome nespēj tikt galā ar savas bezatbildīgās kampaņas sekām, uzskata partijas «Vienotība» Rīgas domes deputātu frakcijas vadītāja Sarmīte Ēlerte.

«Mēģinājums ieviest šo pagaidu risinājumu liecina, ka Rīgas dome bezatbildīgi uzsākusi kampaņu, ar kuras sekām tā pati nespēj tikt galā un, kā parasti Rīgas domes garā, meklē vainīgos,» aģentūrai LETA sacīja Rīgas domes opozīcijā esošā deputāte.

Vienlaikus Ēlerte uzsvēra, ka svarīgākais jautājums nav par to, kuram pienākas vai nepienākas 50% atlaide, bet gan par to, cik pamatots ir Rīgas domes lēmums no 1.janvāra palielināt biļešu cenu līdz 1,20 eiro. «Tā esot biļetes pašizmaksa, bet pierādījumu nav. Mēs jau zinām, kā «Rīgas satiksme» tiek sargāta no pārbaudēm un kontrolēm. Konkrētus datus saņemt nav iespējams,» norādīja deputāte.

Ēlerte pieļāva, ka viens no apsvērumiem, kāpēc Ušakovs pieņēmis lēmumu par pārejas perioda noteikšanu, varētu būt «Vienotības» rīcība, vēršoties Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ar lūgumu izvērtēt, vai medijos ievietotās Rīgas domes reklāmas par pieteikšanos «Rīdzinieka kartei» varētu būt Krimināllikuma pārkāpums.

Opozicionāri uzskata, ka Ušakova reklāmas kampaņa, aicinot iedzīvotājus deklarēties Rīgā, lai saņemtu atlaides sabiedriskajā transportā, maldina rīdziniekus, jo konkrētie pašvaldības noteikumi vēl nav stājušies spēkā. Deputāti norāda, ka saskaņā ar Krimināllikuma 211.pantu maldinoša reklāma ir aizliegta

Komentāri (72)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu