Baltijas jūrā uz sēkļa uzskrien «Viking Line» prāmis (29)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Somijas prāmju operatorkompānijas «Viking Line» prāmis ar 2014 cilvēkiem uz klāja sestdien Baltijas jūrā uzskrēja uz sēkļa pie Ālandu salām, tomēr neviens netika ievainots.

Kompānija informēja, ka prāmis «Amorella» aizskāra jūras dibenu un uzskrēja uz klintīm pēc tam, kad uz kuģa radās problēmas ar elektroapgādi. Kuģis no Somijas ostas Turku ar 1853 pasažieriem un 161 apkalpes locekli devās uz Zviedrijas galvaspilsētu Stokholmu.

Paziņojumā «Viking Line» informēja, ka kuģa balasta ūdeņiem paredzētā tvertnē ir novērota neliela sūce, tomēr tā uzsvēra, ka prāmī ūdens neieplūst.

«Viking Line» norādīja, ka pasažieriem nekas nekaiš un viņiem tiek pasniegti ēdieni un dzērieni, bet bari uz prāmja ir slēgti un alkohols netiek pasniegts. Pasažieri ik pēc 20 minūtēm tiek informēti par notikumu attīstību.

Aculiecinieki stāstījuši, ka prāmī pazuda gaisma, bet pēc tam tas sasvērās uz labo pusi un bija dzirdams skaļš krakšķis. Fotogrāfijas no prāmja liecina, ka negadījuma brīdī jūrā bija migla.

Somijas sabiedriskā raidorganizācija YLE vēstīja, ka ūdenslīdēji ir novērtējuši prāmim nodarīto kaitējumu.

«Viking Line» uzsvēra, ka prāmis var kuģot pastāvīgi un bez palīdzības varēs doties uz Mariehamnas ostu Ālandu salās, ko plānots sasniegt jau sestdienas vakarā. No turienes pasažierus, kas dodas uz Zviedriju tālāk vedīs prāmis «Viking Rosella», bet pasažieri, kas vēlēsies atgriezties Turku, tur tiks nogādāti svētdien ar prāmi «Viking Grace»

Somijas Transporta aģentūrā YLE informēja, ka maršruts ir slēgts kuģu satiksmei, izņemot tos kuģus, kas saistīti ar «Amorella» darbos.

«Viking Line» uzsvēra, ka prāmja saskare ar klintīm bija ļoti neliela, kā arī ātrums negadījuma brīdī bija neliels - mazāks par diviem mezgliem -, kā arī kompānija pauda cerību, ka «Amorella» jau trešdien atgriezīsies ierastajā darba ritmā.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu