General Motors 2017.gadā pārtrauks ražošanu Austrālijā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV autobūves gigants «General Motors» (GM) trešdien paziņoja, ka līdz 2017.gadam Austrālijā slēgs struktūrvienības «Holden» rūpnīcas, darbu zaudējot 2900 cilvēkiem un radot būtisku triecienu valsts autoražošanas nozarei.

«Holden» lēmums kļūt par nacionālu tirdzniecības kompāniju pieņemts pēc tam, kad ASV autobūves uzņēmums «Ford» šā gada maijā paziņoja, ka 2016.gadā pārtrauks ražot automašīnas nerentablajās Austrālijas rūpnīcās, likvidējot 1200 darba vietas.

Pirms pieciem gadiem rūpnīcu Adelaidē slēdza «Mitsubishi», tādējādi «Toyota», kas Austrālijā nodarbina vairāk nekā 4000 cilvēku, kļūs par vienīgo kompāniju, kas valstī ražo automašīnas.

«Toyota» gan arī paziņojusi, ka šobrīd pārskata savu nākotni Austrālijā, radot bažas par Austrālijas autoražošanas nozares pastāvēšanu.

GM vadītājs Dens Akersons lēmumu slēgt rūpnīcas skaidro ar Austrālijas dolāra augsto vērtību, lielajām ražošanas izmaksām un niecīgo iekšzemes tirgu, kas ir arī ļoti sadrumstalots un ar lielu konkurenci.

GM automašīnu ražošanu Austrālijā sāka 1948.gadā.

Arodbiedrības jau brīdinājušas, ka ekonomikā varētu tiktu radīti vairāku miljardu dolāru lieli zaudējumi un likvidēti līdz pat 50 000 ar autoražošanas nozari saistītu darba vietu, ja automašīnu ražošana Austrālijā tiktu pārtraukta pavisam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu