Sprūdžs neatjaunos deputāta mandātu (20)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Bijušais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs neatjaunos Saeimas deputāta mandātu.

Sprūdžs paziņojumā norāda, ka Reformu partija (RP), kuras dibināšanā un izveidošanā viņš ir piedalījies, bija par citādu, uz idejām balstītu politiku, bet tagad viņam esot skaidrs, ka nākamā koalīcija un valdība ne ar ko neatšķirsies no tā saucamās vecās politikas, kur visu nosaka nevis idejas, bet politiski darījumi.

Pēc Sprūdža domām, RP vadība, iesaistoties šādā «spēlē», ir diskreditējusi toreizējā Valsts prezidenta Valda Zatlera rīkojumu nr.2, tāpēc bijušais ministrs neredz sev vietu ne jaunajā koalīcijā, ne arī Saeimā. «Esmu pieņēmis lēmumu atteikties no deputāta mandāta un atgriezties privātajā biznesā, kur Latvijai pašlaik varu palīdzēt vairāk,» pauž Sprūdžs.

Viņš atgādina, ka pēc 11.Saeimas vēlēšanām pirmo reizi tika izveidota koalīcija un valdība, kurai strādāt netraucēja nedz kādi ārēji spēki, nedz arī sponsori, un šīs valdības uzdevums bija īstenot valstij sen nepieciešamas reformas, tomēr daļa no tām savstarpēju intrigu un strīdu dēļ neizdevās.

Jau ziņots, ka Sprūdžs vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatu pameta ar šā gada 1.decembri, pirms tam vēl paziņojot, ka izstājas no RP.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu