Īrijas premjers Dombrovskim kā kolēģim pasniedz vislētāko dāvanu (72)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Īrijas medijos publicēts premjerministru oficiālās vizītēs ārvalstīs un citzemju viesiem pieņemšanās pasniegto dāvanu saraksts, atklājot, ka Latvijas premjerministram Valdim Dombrovskim (V) no Īrijas valdības vadītāja tikusi vislētākā dāvana aizvadītajos desmit gados, vēsta laikraksts «Irish Examiner».

Īrijas premjerministrs Enda Kenijs savas vizītes laikā Latvijā šā gada jūnijā savam Latvijas kolēģim pasniedza Īrijas vilnas izstrādājumu ražotāja «Foxford Woollen Mills»

šalli, kas maksāja 17,05 eiro

(12 latus), liecina oficiālo dāvanu saraksts.

Savukārt aizvadītajā desmitgadē visdārgāko dāvanu no īriem saņēmis Japānas imperatoru pāris, kam viesošanās laikā Īrijā 2005.gadā premjerministrs Bertijs Aherns pasniedza kristāla pūķa skulptūru 1972,50 eiro (1386 latu) vērtībā.

Vācijas kanclere Angela Merkele pēc vizītes Īrijā 2008.gadā mājās devās ar lina galdautu 240 eiro vērtībā, savukārt Francijas prezidents Nikolā Sarkozī oficiālajā dāvanā saņēmis «Waterford» kristāla šampanieša glāzes 198 eiro vērtībā un digitālo videodisku «Īrija no putnu lidojuma» par 36,30 eiro.

Visvairāk dāvanu no Īrijas valdības vadītājiem saņēmuši ASV prezidenti, bet

vispopulārākā bijusi «Waterford» kristāla svečturis par 148,21 eiro

, ko saņēmis Beļģijas karalis, Austrumtimoras, Igaunijas, Indijas, Serbijas, Melnkalnes, Dienvidāfrikas Republikas prezidenti un Saūda Arābijas princis Abdulazizs.

Pieticīgu dāvanu 2003.gadā saņēma Lielbritānijas premjerministrs Tonijs Blērs, kuram Aherns uzdāvināja grāmatu par mūziku un vairākus kompaktdiskus 93,16 eiro vērtībā.

Atbildē uz žurnālistu jautājumiem par oficiālajām dāvanām Kenijs skaidroja, ka visas oficiālās dāvanas tiek rūpīgi izraudzītas starp Īrijas ražojumiem, ņemot vērā ilgtspējīgu attīstību un naudas vērtību.

Komentāri (72)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu